Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic, atac DUR la adresa lui Cristi Dănileț: Am mai văzut comportamentul ăsta de tip mafiot

dan andronic

Dan Andronic a reacționat miercuri după plângerea formulată de judecătorul Cristi Danileţ ca urmare a dezvăluirilor făcute de jurnalist privind arhiva SIPA. „Am mai văzut comportamentul ăsta de tip mafiot”, scrie Dan Andronic, pe Facebook, care lansează o întrebare pentru oamenii legi: „oare Cristi Danileț nu a încălcat Legea atunci când într-o discuție cu Ambasada SUA a dezvăluit lucrurile pe care le-a văzut în Arhiva SIPA?”.

Marian Vanghelie, dezvăluiri EXPLOZIVE: Arhiva 'Doi și-un sfert', compromisă la fel ca SIPA

„"Judecătorul" Cristi Danileț mi-a făcut plângere penală pentru că am dezvăluit documente secrete. 
Pentru că am scris adevărul despre modul în care și-au făcut de cap cu documente sensibile despre viața unor oameni, judecători sau procurori, nici nu contează!
Un reprezentant demn al societății civile, un model pentru alți judecători, nu-i așa?
Am mai văzut comportamentul ăsta de tip mafiot: 
Important nu este dacă este adevărat ceea ce scriu, ci de unde am aflat!
O să explic exact ceea ce am scris, plus că nu aveam nici un indiciu că documentul era secret, dar cred că și dacă știam, publicam informațiile!
Vestea proastă este că sunt convins că este adevărat, că de-abia aștept desecretizarea raportului și declanșarea unei anchete serioase pe tema spolierii Arhivei SIPA. 
De fapt am o întrebare pentru oamenii legii: Oare Cristi Danileț nu a încălcat Legea atunci când într-o discuție cu Ambasada SUA a dezvăluit lucrurile pe care le-a văzut în Arhiva SIPA? Nu a încălcat prevederile acordului de confidențialitate pe care l-a semnat în calitate de angajat al Ministerului Justiției? Ca să fie clar, în Arhiva SIPA erau documente calificate ca fiind Secret de Stat.
Aștept opinii avizate nu declarații politice.”, scrie Dan Andronic, pe Facebook.

Jurnalistul Dan Andronic susţine, într-un articol publicat pe evz.ro, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Informaţiile au fost negate atât de Monica Macovei, cât şi de Cristi Danileţ, acesta din urmă sesizând Parchetul General. Plângerea formulată de judecătorul Cristi Danileţ ca urmare a dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic privind arhiva SIPA a fost trimisă de Parchetul General la DIICOT, faptele fiind de competenţa acestei structuri de parchet. Pe lângă Liviu Dragnea, președintele CSM și președintele ÎCCJ au susținut, marți dimineață, că este nevoie de desecretizarea arhivei SIPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.