Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic, DEZVĂLUIRI despre pensionările ÎN MASĂ din SRI : 'O operaţiune de 'curăţare''

Inquam Photos / George Calin
Dan Andronic Comisie anchetă

Jurnalistul Dan Andronic a făcut dezvăluiri despre situația pensionărilor în masă din SRI. Jurnalistul a motivat, într-o emisiune la B1 TV, că această mișcare este parte a unui proces mai larg de schimbare a modului de lucru din cadrul serviciilor.

"Este o mișcare pe care eu o pun în legătură cu ceea ce s-a întâmplat aproape matematic anul trecut, tot la finalul lunii iulie, când a mai existat o operațiune de „curățare”, în care au fost numiți doi primi-adjuncți și au fost pensionați o seamă întreagă de generali", spune Andronic.

Citeşte şi: DNA, sumă FABULOASĂ pentru maşini de la Porsche

"Acum s-a împlinit această acțiune, nu vorbim de doar 10 generali, din informațiile mele, la nivel de structuri locale s-au produs multe plecări din vechea structura de comandă, vom vedea pe măsură ce apar în Monitorul Oficial, dar va mai trece timp. Nu a fost o operațiune ușoară. Au fost cel puțin trei cazuri de generali care nu au vrut să se pensioneze și care au fost trecuți la pensie, nu dau nume pentru a nu personaliza", a completat jurnalistul.

Întrebat dacă printre cei trei generali trecuţi la pensie se regăseşte şi o doamnă, făcându-se referire la generalul supranumit "Anaconda", Andronic a răspuns afirmativ.

"Operațiunea înseamnă ruperea de echipa Coldea – Maior, poate fi un nou început pentru SRI, trebuie luate în calcul inclusiv mișcările de la începutul mandatului lui Eduard Hellvig, când s-a produs ruperea de DNA. Rezultatul? Nu-l știm. Am o vorbă, - e ca la o bătaie, știi cum începe dar nu știi cum se termină", a continuat jurnalistul.

Andronic susţine însă că întregul proces a fost organizat in timp şi are rolul schimbării modului de operare a serviciilor.

"Nu cred că a fost o mișcare care s-a produs intempestiv. Aceste lucruri au fost gândite, oamenii care vor fi numiți în locul acestora sunt deja pregătiți, au trecut printr-un proces de selecție, SRI nu înseamnă doar 10 generali, au 14.000 oameni, din care cel puțin jumătate sunt ofițeri operativi. Nu văd o slăbire a serviciului, ci doar modificarea unui mod de lucru. Nu vreau să tragem o concluzie înainte să aflăm rezultatele, dar cred că se intră într-o altă filosofie, într-un alt mod de lucru, dacă va fi unul bun sau rău, ne vom da seama pe parcurs.", a conchis jurnalistul.

Citeşte şi: UPDATE: Accident în lanț pe DN5 soldat cu CINCI VICTIME. Răniţii, DE URGENŢĂ la spitale din Bucureşti şi Craiova- FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.