Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic răspunde DUR acuzațiilor: 'Cum m-am văzut cu Sebastian Ghiță în Serbia'

dan andronic

Jurnalistul Dan Andronic reacționează după ce în presă a apărut informația că s-ar fi întâlnit cu Sebastian Ghiță în Serbia, țară în care, potrivit surselor citate de diverse publicații, fostul deputat PSD s-ar ascunde. ”Nu m-am întâlnit cu Ghiță. E un tip de făcătură jurnalistică. E din manualul de dezinformare, categoria 'Cum se prostește poporul'", a scris Andronic, într-un editorial publicat pe EVZ.

”Mă trezesc cu un telefon de la Dan Tăpalagă. Răspund, așa cum răspund oricărui telefon. Ai fost în Serbia? Te-ai văzut cu Ghiță?, scuipă el două întrebări. Nu m-am văzut cu Ghiță de când a plecat din țară, îi spun scurt. Am informația că te-ai văzut în Serbia cu Sebastian Ghiță, continuă el, neabătut, inchizitorial. Nu m-am văzut cu Ghiță, repet. Dar ai fost în Serbia? mai încearcă el, deontologic. Întrebarea nu este unde am fost, ci dacă m-am văzut cu Sebastian Ghiță, îi spun eu, ușor enervat deja. Auzeam tastele de la calculator, era clar că Tapalagă scria știrea indiferent de ceea ce îi spuneam eu. E o minciună pe care nu am de gând să o comentez decât spunând că nu m-am văzut cu Sebastian Ghiță de când a fugit, mai apuc să spun înainte de se întrerupe convorbirea. Tăpalagă era grăbit să dea 'exclusivitatea'”, a scris Dan Andronic.

ULTIMA ORĂ - Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pleacă la Strasbourg

Jurnalistul neagă că s-ar fi întâlnit cu Sebastian Ghiță în Serbia.

”Nu mă văzusem cu Ghiță, iar dacă s-ar fi întâmplat acum citeați un interviu cu el. Dar nu asta era miza.

Anunț BOMBĂ: Buletinele de IDENTITATE, schimbare RADICALĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT

Știam tipul ăsta de făcătură jurnalistică. E din manualul de dezinformare, categoria cum se prostește poporul. Ziaristul X primește informația că Y a făcut ceva. Nu mai stă să mai întrebe încă de două ori, pentru că Sursa Primară este un om pe care nu are de gând să-l verifice. Să zicem că Dan Tăpalagă a primit informația că m-am văzut cu Ghiță în Serbia de la o sursă tip Laura Codruța Kovesi sau Liviu Dragnea. Ca să acoperim, teoretic, ambele unghiuri. Cum să-i verifici pe oamenii ăștia, și-a zis el. Așa că a mimat deontologia sunându-mă pe mine. Numai că era doar o formalitate, pentru că știrea era deja scrisă. Nu conta ce spuneam. Andronic s-a văzut cu Ghiță în Serbia. Andronic neagă. Marca Hotnews, Dan Tapalagă, garantul credibilității.

Clasica verificare a știrii din trei surse a apus demult. Acum există ziariști cultivați de instituțiile de forță, tip SRI, DNA, SIE, exact pentru momente de tipul ăsta. Cei mai fraieri primesc rechizitorii pe mail sau știri scrise la DNA și publicate fără a muta o virgulă. "Prețul"este câte un seminar sau bursă, plus aprecierea "organelor". Fără nici o legătură cu banii lui Soros. Am cunoscut câțiva ca ei. Alții, mai apreciați, au un statut special. Sunt folosiți doar când trebuie aruncată o diversiune pe piață, cu riscul pierderii credibilității. Risc care de fapt nici nu mai există, ziariștii fiind judecați după partizanatul politic, nu după acuratețea știrii", a mai afirmat Andronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.