Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Andronic vine cu noi detalii: 'George Maior i-a invitat pe Kovesi și Coldea'

kovesi

Dan Andronic e omul care  a oferit o serie de dezvăluiri despre ceea ce s-ar fi întâmplat în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009. În baza acestor declarații, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem. Vizată de dezvăluirile lui Andronic e, în principal, Laura Codruța Kovesi. Luni seara, la B1 TV, Andronic a spus că șefa DNA a ajuns la Gabriel Oprea la cererea lui George Maior, șef al SRI la acea vreme.

"Voi proceda exact cum am spus că voi proceda și pentru o comisie parlamentară, în sensul în care mă voi duce acolo și voi spune tot ce consider relevant pentru acest lucru și eventual voi răspunde la întrebările care se vor pune.

Eu cred că pot fi două lucruri diferite în sensul în care Parlamentul nu poate stabili vinovăție ci doar constata anumite situații care au ieșit din sfera normalului și eventual din sfera legalității, pe când Parchetul General poate stabili dacă lucrurile au conotație penală sau nu. Eu cred că este foarte important să știm ce s-a întâmplat în acea noapte din ambele puncte de vedere.

Citește și: OBSEDATĂ O tânără fotomodel s-a operat pentru a semăna cu un personaj de desene animate / VIDEO

Toată lumea se leagă de acea fraudare, eu am spus că e vorba de o traumă și legat de acele alegeri pentru că foarte multă lume se aștepta ca Mircea Geoană să câștige și Mircea Geoană a pierdut. Președintele Traian Băsescu a spus de foarte multe ori în intervențiile din ultimele săptămâni că din renumărarea voturilor s-a văzut că din voturile anulate în favoarea lui Mircea Geoană erau mult mai multe decât cele în dreptul său. Deci într-o formă sau alta s-au mutat voturi de la Traian Băsescu la Mircea Geoană.

Celălalt aspect care mi se pare important este în cea formă alți funcționari ai statului aveau ce să caute în acea noapte la Gabriel Oprea, aveau de ce să fie implicați într-un moment electoral la modul în care s-au întâmplat lucrurile pentru că acum nu vorbim de o situație disfuncțională vine delimitată ci de o reuniune informală, eu i-am spus celulă de criză pentru că asta a fost sentimentul meu acut. Acei oameni s-au întâlnit la Gabriel Oprea, fiind îngrijorați de rezultatul alegerilor, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor inclusiv primind date din teritoriu.

Citește și: DESCOPERIRE ISTORICĂ: Savanții spun că au aflat cauzele sclerozei multiple

Am văzut declarația lui Gabriel Oprea pe care am și comentat-o pe Facebook astăzi, spunând că el nu i-a invitat decât pe Maior, Dâncu, pe mine, pe Onțanu și pe Puiu Iordănescu sau cine o mai fi fost acolo. Asta am explicat și eu pentru că dacă Gabriel Oprea are dreptate ne aflăm într-o situație mult mai gravă în sensul în care fie Maior l-a chemat pe Coldea și Coldea a chemat-o pe Kovesi, fie Maior i-a chemat pe amândoi, pentru că să dea buzna în casa unui om neinvitați e imposibil", a afirmat Dan Andronic la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.