Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, despre scăderea USR în sondaje: O chestiune de mesaj, care trebuie să fie mai deschis

usr uniunea salvati romania

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna, consideră că scăderea partidului în cele mai recente sondaje de opinie date publicităţii, raportată la rezultatul obţinut la alegerile parlamentare din decembrie 2016, reprezintă "doar o chestiune de mesaj, care trebuie să fie mai deschis".

"Dacă ne uităm la aceste sondaje şi la dinamica lor pe luni, vedem că, în momentul în care a existat un rezultat al referendumului) şi acesta a devenit public, s-a schimbat trendul şi suntem pe o creştere cu 0,4% pe lună, adică a fost 6,4, apoi 6,8. Ceea ce arată că, dacă vom reuşi - şi asta sunt sigur că se va întâmpla în lunile următoare - să avem un mesaj din ce în ce mai clar şi mai explicit despre poziţia partidului în societate şi ceea ce oferă el cetăţenilor, valorile noastre, transparenţă, corectă alocare a banului public, accentul pe infrastructură, educaţie şi sănătate, în momentul în care mesajul acesta de opoziţie va fi unul foarte specific, trendul va continua să fie crescător, pentru că realitatea este că în prezent, în România, singura ofertă politică de decenţă şi de corectitudine politică este USR. Este doar o chestiune de mesaj, care trebuie să fie mai deschis", a declarat Barna joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

Prezent la aceeaşi conferinţă, deputatul USR Cristian Seidler a pus sub semnul îndoielii veridicitatea cifrelor din sondajele de opinie. "Aş pune sub semnul întrebării sondajele de opinie recente pe care le-am văzut, pe de o parte pentru că diferenţa între ceea ce am obţinut noi scor electoral şi ceea ce, aparent, este actualul nostru scor e în marja de eroare; pe de altă parte, dacă ne uităm la credibilitatea şi la metodologia folosită în aceste sondaje de opinie, daţi-mi voie să pun un semn de întrebare despre realitatea cifrelor respective. Dar, chiar de ar fi adevărate, mergând pe scenariul veridicităţii totale a acelor cifre, cred că o voce puternică împotriva corupţiei, adică exact ceea ce am promis că vom face, şi activismul local sunt instrumentele politice prin care noi vom reuşi să creştem spre 20% şi chiar dincolo de 20%, în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din 2020", este de părere Seidler, conform Agerpres.

Dan Barna şi Cristian Seidler au efectuat joi o deplasare la Bistriţa pentru a se întâlni cu reprezentanţii locali ai USR şi a-şi prezenta programele cu care candidează pentru funcţia de preşedinte al partidului, la congresul din 28 octombrie, de la Poiana Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.