Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Puric: Suntem o colonie condusă din afară, are loc desromânizarea, descreștinarea

puric

Actorul și regizorul Dan Puric este de părere că România a ajuns o colonie condusă din afară. "Asistăm la un proces lent de 26 de ani de desromânizare, descreștinare", a afirmat Dan Puric la Realitatea TV. În viziunea sa, "Europa de astăzi se schilodește" întrucât pleacă împotriva tradițiilor, iar fenomenul globalizării este mult mai periculos, în planul reeducării, decât ceea ce a însemnat regimul comunist.

Citește și: Antena 3: Dosarul care îl dărâmă definitiv pe Victor Ponta

"Nu se ocupă nimeni de destinul României. Țara asta nu mai are destin. Oamenii politici se ocupă de propriul lor destin. De destinul României trebuie să ne ocupăm personal, să ne refacem arhitectura sufletească care e fantastic de mult atacată pe față, în ultima perioadă. Acolo se lucrează mai mult ca oricând la distrugerea structurii sufletești a acestui popor. Statul oricum nu mai există, suntem o regiune europeană. Este vorba de neam, care e produsul lui Dumnezeu. Dacă ne uităm în istorie și vedem ce a dat dăinuire acestui popor: nu o armată puternică, ci credința (...) Noi suntem nemuritori atât timp cât suntem legați de Dumnezeu. Acum nu mai are sens, neamaivând sens, nici nu mai are destin", a declarat Dan Puric.

Citește și: Dezvăluiri FĂRĂ PRECEDENT: Serviciile secrete știau cu exactitate data la care cade Ponta

În acest context, subliniază Puric, este important "să ne refacem pe cont propriu".

"Important este unde îngenunchezi. Nu putem îngenunchea la false valori. Acest rost, fel de a fi în rostul românesc a fost, prima dată, schilodit de regimul comunist. După '89, globalizarea care e mult mai feroce (...) reeducarea e mult mai subtilă. Dacă va uitati la desene, filme violente, urâte, un proces de agresare (...) și în parcuri se pun tunuri. Lucruri mici, dar cu consecințe în timp extraordinare. Achizițiile lucrează în timp. Asistăm la un proces lent de 26 de ani de desromânizare, descreștinare. Vor să ne ridice cu tâlpile de pe pământul ăla sfânt al nostru", a completat actorul.

Citește și: EXPLOZIV Ce orașe din România ar fi atacat SUA în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR

În viziunea sa, "suntem un penitenciar și o colonie condusă din afară".

"Procesul de europenizare la noi e voluntar. De la pacea de la Adrianopol, noi toți am vrut să ne europenizăm. Problema acum se pune în sens major: Europa de astăzi o ia împotriva ei, se schilodește. Este o Europă care pleacă împotriva tradițiilor (...) Astăzi a fi român este o rușine. Am fost reeducați să ne fie rușine de condiția de român, să fim culpabilizați etern. O viclenie a ocultei internaționale să pui în spate tot felul de vine ca să te simți prost.

Citește și: BOMBĂ Un fost ministru a fost ELIBERAT din pușcărie de Crăciun! Motivul: E un model

Ca să vrei să scoți religia înseamnă că vrei să desrădăcinezi acest popor și în substanța lui, care o definește, și asta se numește crimă. Dacă ați venit să ne luați ca aliați, respectați-ne valorile. Noi nu mai avem oameni de stat, ci niște politruci care aleargă pe post de slugi", a adăugat Puric.

Citește și: Un primar PSD a murit în ziua de Crăciun

"Ba ne împing spre ruși, ba spre lumea musulmană. De ce să ne punem într-un conflict cu rușii?(...) Care e principiul: suntem jucați la ruletă de marile puteri (...) Suntem confruntați cu o situație cumplită, dezastruoasă la care trebuie să îi facem față prin bisericuțe mici, de lemn ale familiei pentru că sistemul e în putrefacție (...) Noi dacă eram regat și nu o regiune stăteam de vorbă altfel", a mai punctat Dan Puric.

Citeste si: Udrea, la politie imbracata in craciunita. Cadou neasteptat primit de la mama sa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.