Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Sova primeste lovitura de gratie

sova

Comisia de Regulament a Senatului a modificat marti prevederea legata de ridicarea imunitatii senatorilor. Astfel, daca plenul va aproba modificarea, incuviintarile cerute de justitie vor putea fi aprobate cu majoritate simpla si nu cu majoritate calificata.

Aceasta modificare adusa Regulamentului Senatului pune in acord prevederile constitutionale cu regulile interne de functionare ale Senatului. Diferenta dintre cele doua seturi de reglementari a dus la controverse legate de votul din Senat in cazul ridicarii imunitatii lui Dan Sova, pentru ca desi s-a intrunit majoritatea voturilor celor prezenti (majoritate simpla), nu s-a adoptat hotararea de incuviintare a arestarii preventive intrucat nu a existat o majoritate calificata, asa cum o cere in prezent Regulamentul.

Daca aceasta modificare adusa marti de senatori regulamentului va fi votata de plen, Dan Sova ar putea primi lovitura de gratie. Senatorul PNL Sebastian Grapa, presedintele Comisiei de Regulament din Senat a anuntat ca in aceasta situatie va fi indreptatit sa ceara reconsiderarea hotararii de neincuviintare a arestarii lui Dan Sova.

"Pot solicita reconsiderarea hotararii si o voi face", a declarat Sebastian Grapa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.