Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dan Şova trebuie convins să demisioneze din Senat'

sova

Cazul Dan Şova devine o problemă din ce în ce tot mai mare pentru PSD, în general, şi pentru Victor Ponta, în special. Prinşi între ciocan şi nicovală, social-democraţii trebuie să-l convingă pe Şova să se sacrifice, demisioneze din Senat, pentru a pune punct telenovelei fără sfârşit. O spune jurnalistul Ion Cristoiu, cel care, deşi devenit în ultima perioadă un mare detractor al "binomului DNA- SRI", nu îi ia apărarea lui Dan Şova.

"Acest caz, Dan Şova, s-a transformat într-o telenovelă care devine pe zi ce trece tot mai lungită şi tot mai contraproductivă pentru PSD. Cînd ne spuneam cu toți, Gata! I se ridică imunitatea, mai apărea o chichiță prin care momentul culminant era amînat pentru o săptămînă sau două.

Pe 25 martie 2015, Senatul anunţă că solicitarea a fost respinsă, deoarece la vot n-au fost majoritatea membrilor Senatului. De remarcat şi în acest caz ceea ce sîmbătă noaptea, în interviul luat de Dan Andronic, pentru B1tv, Crin Antonescu sesiza drept principală slăbiciune a celor care pretind că apără drepturile omului împotriva abuzurilor comise de Binomul SRI-DNA. Reacţiile sînt pe şest, de parcă autorilor le-ar fi teamă să le arate făţiş. Dacă senatorii au considerat că solicitarea DNA nu e întemeiată, în virtutea dreptului constituţional pe care îl are Parlamentul în materie de imunitate, cel puţin acum, pînă cînd sergenţii majori mesianici nu vor da o lovitură de stat şi vor dizolva Parlamentul, s-ar fi impus declaraţii de la tribună în favoarea imunităţii lui Dan Şova şi, apoi, un vot al majorităţii de respingere a cererii DNA. Senatorii majorităţii au apelat însă la o şmecherie de iarmaroc de Pătîrlagele: Au absentat de la şedinţă în număr suficient pentru a invoca apoi că n-a fost întrunit cvorumul. (...)

Nu ştiu dacă solicitarea DNA e sau nu întemeiată. Ca şi în cazul Liviei Stanciu, aici se impune lăsarea de lest. Altfel spus, Dan Şova trebuie convins să demisioneze din Senat. S-ar rezolva atunci toate încurcăturile care definesc această telenovelă.

Şi demagogia unor lideri PNL, precum Cătălin Predoiu, care au devenit avocaţi ai Binomului SRI-DNA, după ce li s-au zornăit cătuşele. Şi situaţia tot mai stînjenitoare a conducerii PSD, prinsă între obligaţia faţă de Puterea Protectoare SUA, de a nu se opune luptei împotriva corupţiei, şi solidaritatea colegială. Cazul Liviu Dragnea a adîncit în PSD suspiciunea că Victor Ponta îi sacrifică pe toţi de dragul scaunului său de premier. Un vot în favoarea solicitării DNA ar umple paharul nemulţumirii din PSD faţă de umblatul lui Victor Ponta cu fofîrlica.

Un vot împotrivă ar adînci în opinia publică suspiciunea că Dan Șova e protejat de către chiar Victor Ponta, neliniștit că amicul său l-ar putea da în gît dacă ar fi arestat preventiv. E greu de crezut că DNA se va resemna în cazul Dan Șova. Pînă la urmă, lui Dan Șova tot i se va ridica imunitatea. Dacă nu în acest Dosar, atunci în altul, scos de DNA de prin sertare. Demisia lui Dan Șova din Senat ar rezolva toate problemele PSD produse de acest caz, probleme care sporesc pe măsură ce telenovela se lungește. Dan Șova se declară soldat credincios al PSD. Pînă la urmă, soldații, chiar și cei care nu sunt credincioși, se sacrifică. Dacă nu se sacrifică ei, îi sacrifică alții!", scrie Ion Cristoiu, în cel mai recent editorial publicat pe evz.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.