Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, cerere BOMBĂ. Cum vrea mogulul media să SCAPE de supravegherea impusă după eliberarea condiţionată

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Voiculescu

Dan Voiculescu vrea să beneficieze şi el de recursul compensatoriu. Fostul senator susţine, într-o cerere adresată magistraţilor, că ar trebui să i se aplice legea care scade din pedeapsă şase zile la fiecare lună petrecută în detenţie în condiţii improprii.

Citeşte şi: Tudorel Toader mai face un pas după Legile Justiţiei. A început procesul de MODIFICARE al celor patru Coduri

Legea spune că perioada rămasă după eliberarea condiționată reprezintă o perioadă de supraveghere pentru persoana condamnată care a beneficiat de o astfel de măsură, potrivit DIGI24.

Dan Voiculescu a fost eliberat în vară, printr-o decizie definitivă luată la momentul respectiv de Tribunalul București. Magistrații au considerat că perioada executată și câștigată de Dan Voiculescu prin activitățile desfășurate în detenție – redactarea unor lucrări științifice, munca făcută în penitenciar – adică peste 1.400 de zile în acest caz, este suficientă. Pedeapsa totală era de peste 3.600 de zile. Restul – aproximativ 2.200 de zile – ar reprezenta perioadă de supraveghere.

În aceste condiţii, o eventuală aplicare a recursului compensatoriu ar reduce această perioadă de supraveghere. Asta, în condițiile în care legea a intrat în vigoare la 19 octombrie, așadar după eliberarea condiționată a lui Dan Voiculescu.

Legea recursului compensatoriu prevede că pentru fiecare 30 de zile în condiții care nu respectă legislația deținutul să beneficieze de șase zile considerate executate.

Citeşte şi: Scene ŞOCANTE în Italia! Cinci români, victimele unui accident devastator - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.