Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu e TERMINAT: judecătoarea Camelia Bogdan i-a făcut plângere la DNA

dan voiculescu

Judecătoarea care l-a băgat la închisoare, Camelia Bogdan, îl urmărește în continuare pe Dan Voiculescu. De data aceasta, judecătoarea a depus o plângere la DNA pe numele fostului mogul media.

Judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a făcut o plângere la DNA privind modul în care acţiunile offshore-ului Crescent au fost transferate după ce a decis condamnarea lui Dan Voiculescu.

Judecătoarea, care a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Voiculescu, a acuzat că sunt indicii de sustragere de sub sechestru şi favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare, citate de adevarul.ro

La data pronunțării sentinței în dosarul privatizării ICA, în august 2008, în privința lui Dan Voiculescu s-a dispus pedepsa cu închisoarea și indisponibilizarea sechestrului asigurător în vederea confiscării speciale a echivalentului în lei a sumei de 3.515.756,4 USD plus TVA aferent, din contractul de închiriere asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Dan Voiculescu, inclusiv asupra conturilor societăţilor comerciale la care acesta figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate.

Potrivit sursei citate, una dintre firmele vizate direct a fost off-shore-ul cipriot Crescent Comercial & Maritime Cypru, care a fost reprezentat în România de Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan a depus un extras de pe site-ul Departamentului de Înregistrare a Companiilor din Cipru, de unde rezultă că, în data de 15 mai 2015, au avut loc schimbări în acţionariatul Crescent. Încă o schimbare-cheie în societate, Mihai Lazăr, fost director general al firmei Grivco, a fost numit dircetor în offshore. Potrivit documentului depus la DNA, un alt transfer al acţiunilor Crescent ar fi avut loc pe data de 10 septembrie 2014, deci la o lună după condamnarea şi încarcerarea lui Dan Voiculescu.

Prima plângere a Cameliei Bogdan a fost în 2015, în care arăta că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu îşi fac treaba să pună în aplicare comisia rogatorie cu Cipru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.