Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu inspirat de 'Galeria terorii' vrea o 'Galerie a rusinii'

voiculescu bun

Dan Voiculescu a scris sambata pe blogul personal despre 'Galeria terorii' un studiu despre legatura dintre marii dictatori ai lumii si cetatenii pe care i-au condus. Inspirat de acest articol, Voiculescu vrea sa se realizeze o 'Galerie a rusinii', o lista a presedintilor care si-au facut tara de rusine.

"In numarul din aceasta luna al revistei Science World (martie-aprilie 2015), am citit o analiza intitulată “Galeria Terorii”, despre marii dictatori ai lumii si regimurile lor.

Articolul arata care sunt, din punct de vedere psihologic, posibilele motive pentru care cei aflati sub o dictatura accepta persoana de la conducere si cum o anumita parte a populatiei dezvolta o legatura primitiva cu liderul ei (pentru o scurta perioada de timp insa, as spune eu).

Exista si o serie de caracteristici comune ale dictatorilor, spun realizatorii acestui material.

Langa cei 6 dictatori mentionati in articol cu siguranta si-ar fi gasit locul si Nicolae Ceausescu, cel care de altfel se regaseste in cele mai multe dintre topurile cu cei mai importanti dictatori ai lumii.

Istoria recenta arata insa ca dictatura poate sa aiba diferite forme.

Si din acest motiv propun istoricilor sa analizeze cum ar arata o ”Galerie a rusinii” care ar trebui sa contina presedintii din lume care au facut de rusine tara pe care au condus-o. Cine cuteaza sa faca aceasta analiza?

Eu va asigur ca acest top va ajunge in atentia celor mai prestigioase reviste de stiinta din lume.

Intr-un astfel de clasament, al ticălosiei, incompetentei, iresponsabilitătii in raport cu propriul popor, intr-un cuvant – al rusinii – , voi cine credeti ca ar trebui sa ocupe prima pozitie?", a scris Voiculescu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.