Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dâncu anunță surprize în PSD

dancu vasile

Dragnea va fi o surpriză plăcută în PSD, partidul se poate reforma dacă-l urmează, si acesta va avea sprijinul unor intelectuali de stanga pentru un nou proiect politic, spune sociologul Vasile Dancu, unul din exponentii "Grupului de la Cluj" din PSD.

Dâncu spune ca partidele ar trebui să facă un cerc de intelectuali care să-l ajute pe lider. "Nu trebuie lăsat ca acesta să transmită de pe Facebook tot ce îi trece prin cap și asta să țină loc de politică a partidului", spune acesta in Revista 22.

Potrivit sociologului, PSD avea nevoie de un organizator care să proiecteze procesul de schimbare a partidului și mai ales de organizare specifică unui an electoral. "Liviu Dragnea va fi o surpriză plăcută pentru toți care se îndoiesc acum", spune el, legat de faptul ca Dragnea e condamnat in prima instanta. "Partidul se poate reforma, dacă îl va urma pe Dragnea și noua echipă", a adaugat Vasile Dancu.

Potrivit acestuia, Dragnea trebuie sa aduca 'sange proaspat' in PSD. "PSD este un partid de stânga care are nevoie de o infuzie de sânge proaspăt. Tot mai mulți tineri se simt nereprezentați, simt că trăiesc într-o lume nedreaptă, cu inegalități evidente, într-un climat de capitalism care vrea un sistem tot mai ieftin de asistență medicală sau socială, sau cheltuieli de educație lăsate doar pe seama familiei (...) Liviu Dragnea va trebui să promoveze tineri, e nevoie de o nouă generație de lideri tineri", a explicat acesta.

In opinia lui Dancu, PSD are nevoie de un proces de reconstructie din care sa faca parte 'intelectuali'.

"Dragnea este primul președinte care provine din afara Bucureștiului și înțelege cel mai bine necesitatea modernizării și știe și cum se poate face. Cu siguranță va cere sprijin unor intelectuali de stânga și îl va obține", spune el.

"PSD nu este departe, ci aproape de o reconstrucție, de un nou proiect politic. Este aproape obligat s-o facă, altfel poate intra în criză în anii viitori. Partidele politice amână cât pot reformarea, modernizarea. PSD a fost captivul unor guvernări de administrare și s‑a dezideologizat. Nu s-a mai scris de ani buni vreun document serios de doctrină, iar dezbaterea internă a fost abandonată. Uitați-vă în discursurile liderilor și o să găsiți foarte rar chiar cuvântul stânga. Ajunși la un anumit nivel, unii politicieni se rușinează de cei săraci, de cei care au pierdut competiția. Nu se mai adresează lor, nu se mai revendică de la ei. Stânga are ocazia să facă un alt proiect, dând răspunsuri serioase marilor crize din ultimii ani: crizelor capitalismului financiar, crizelor politice generate de conflictualitatea excesivă, crizelor de asumare a contractului social, crizelor generate de izolarea indivizilor sau de derobarea statelor de la unele obligații sociale importante. La noi avem o criză suplimentară, nerecunoscută, ascunsă, tăinuită: criza centralismului excesiv", a declarat Vasile Dancu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.