Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin: 'Este posibilă o alianță cu PLR'! Ce spune de relația cu Voiculescu și Antena 3

O alianță politică între PC și oamenii lui Tăriceanu este posibilă! Cel puțin așa susține președintele PC, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Agriculturii într-un interviu acordat STIRIPESURSE.RO

El spune că vrea să își ducă la bun sfârșit mandatul de președinte al partidului și de asemenea că deși sunt anumite probleme în partid procesul de împrospătare a structurilor din teritoriu trebuie să continue pentru a se ajunge la ținta fixată.

Vicepremierul nu ocolește să vorbească și despre relația sa cu președintele fondator al partidului aflat acum în spatele gratiilor după condamnarea din Dosarul ICA.

*******

Dupa alegeri, in partidele care au sustinut candidatura lui Victor Ponta, au aparut anumite tensiuni. Situatia din PSD pare destul de complicata. Cum se prezinta lucrurile in PC? Pregatiti o fuziune cu grupul domnului Tariceanu, va ganditi sa faceti anumite schimbari, candidati singuri in 2016?

Sa le luam pe rand. PC are un acord de colaborare parlamentara cu PLR, initiat de mine si de domnul Tariceanu,  acord care, pana acum, a functionat foarte bine, ajutand doua formatiuni de centru dreapta sa-si promoveze mai bine initiativele legislativele. Asadar, pentru moment, lucrurile sunt foarte corect asezate.

Este posibil, ca, in viitorul mai apropiat sau mai indepartat, daca vom continua sa colaboram eficient si onest, sa realizam si o alianta politica impreuna cu PLR.

Evident, prin decizia forurilor noastre statutare. Subliniez, vorbesc despre o posibila alianta, nu despre o fuziune. Cred ca si noi, si PLR suntem interesati sa ne consolidam identitatea proprie. Deci, daca vom decide sa ne dezvoltam colaborarea, va fi o alianta. Oricum, nu cred ca trebuie sa ne grabim. Pana acum si eu si domnul Tariceanu am optat pentru o evolutie graduala, inteleapta, cu pasi mici si siguri. Prea mult entuziasm duce, de regula, la dezamagire. Avem suficiente aliante facute peste noapte si desfacute peste zi.

Atunci preconizati anumite schimbari in interiorul PC?

Am vorbit deja cu mai multi colegi din conducerea centrala si din organizatiile locale. Toti suntem de acord sa incepem un amplu proces de reforma. Acest partid trebuie sa evolueze. Trebuie sa investim in oamenii si organizatiile care vor sa munceasca si au dovedit ca obtin rezultate. Avem organizatii care obtin constant scoruri de peste 10-15%. Ca sa dau doar 3 exemple, as aminti doar Galati, Bacau, sectorul 4.  Dar mai sunt si alte organizatii. Trebuie sa muncim serios. Trebuie sa comunicam mai bine si o vom face. Trebuie sa explicam publicului cine suntem, ce prioritati avem si cum le putem atinge. Totul clar si onest. Si trebuie sa ne despartim de aceia - din fericire, foarte putini - care fie lucreaza deja pentru adversarii nostri, raspandind zvonuri ridicole, fie sunt doar vanatori de functii si, daca nu le primesc la noi, isi imagineaza ca le vor primi in alta parte. Dar sa ne intelegem! Nu vom renunta la niciun membru loial, care a muncit cinstit pentru aceasta formatiune si care are dreptul sa ceara un proiect concret pentru intervalul 2015-2016.

In perioada imediat urmatoare, ne vom stabili prioritatile legislative pentru urmatorii doi ani, vom infiinta grupuri de lucru cu obiective concrete, ne vom baza pe oameni seriosi si ne vom desparti de persoanele care n-au inteles ca statutul de membru de partid si, eventual, detinator al unei functii publice reprezinta o responsabilitate, nu o oportunitate.

Obiectivul nostru este clar: in 2016, acest partid trebuie sa obtina, prin forte proprii, cel mai mai bun scor electoral din istoria sa (peste 7%).

Si inca o precizare. Eu sunt ales presedinte PC  la congresul din aprilie 2014, pentru un mandat de 4 ani. Pentru mine, acest mandat este o responsabilitate si-l voi duce la capat, nu dintr-un interes personal, ci pentru ca eu consider ca am un angajament care trebuie dus la indeplinire,  pana la capat.

Au aparut anumite zvonuri privind unele tensiuni intre dumneavoastra si presedinte-fondator sau trustul de presa pe care l-a fondat...

Am vazut zvonurile, eu am alta parere. E normal ca presa sa ne critice. Normal, necesar si sanatos. Uneori, criticile sunt fundamentate, alteori mai putin. Dar asa se intampla peste tot in lume. Eu nu confund ziaristul profesionist cu actionarul. Nu cred ca se dau ordine sa fiu criticat, nu cred ca ziaristii veritabili raspund la ordin.

Daca mi-a placut Antena3 cand ma lauda, trebuie sa-mi placa si cand ma critica. Oamenii seriosi nu-si schimba ideile peste noapte. Nu-mi plac deloc cei care, dupa ce si-au castigat notorietatea la o televiziune, se supara brusc cand sunt si ei criticati.

Sunt sigur ca daca am ceva de spus, de interes general real, voi fi difuzat si de Antena3 si de toate celelalte televiziuni serioase. Nu-mi inchipui ca cineva ma uraste, daca ma critica. Poate nu m-am facut bine inteles, poate am gresit, poate n-au fost ei bine informati. Se intampla. Asadar, n-am nimic de impartit cu presa.

Iar in privinta presedintelui fondator al PC, sunt convins că isi doreste tot ce-i mai bine pentru partidul pe care l-a creat. Asa cum vreau si eu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.