Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin îl face PRAF pe Călin Popescu Tăriceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Preşedintele Pro România, Daniel Constantin, a afirmat vineri că, prin declaraţiile făcute zilele trecute la adresa profesorilor, Călin Popescu Tăriceanu reduce actul educaţional la experienţa personală.

"Fără patimă politică, nu pot să accept o astfel de declaraţie din partea unui om care astăzi se află în conducerea coaliţiei de guvernare. Cum nu pot să înţeleg nici tăcerea lui Liviu Dragnea pe acest subiect. (...) Educaţia înseamnă mai mult decât atât, iar calitatea unui profesor va influenţa de cele mai multe ori parcursul în viaţă al elevului care se află în faţa sa", susţine Daniel Constantin pe pagina de Facebook.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Lindsey Davenport, despre Simona Halep: E ca un robot, execuţii aproape imposibile pentru mintea umană, nemaiîntâlnită în circuitul feminin şi chiar la mulţi băieţi

Preşedintele Pro România se declară indignat de atitudinea lui Tăriceanu, arătând că "la 7 ani de când Traian Băsescu diviza societatea comparând oamenii slabi cu cei graşi, bugetarii cu angajaţii de la privat, pensionarii cu tinerii şi medicii cu profesorii, să asistăm din nou la declaraţii şocante, făcute de data asta de al doilea om în stat".

"Baza calităţii umane, respectul, dobândirea unui set de valori şi de norme începe în primul rând în şcoală şi depinde într-o măsură importantă de calitatea profesorilor. (...) Angajamentul meu şi al tuturor colegilor mei din Pro România este că vom susţine creşterile salariale pentru profesori şi că vom milita pentru creşterea anuală a bugetului educaţiei ca pondere în PIB", mai notează Daniel Constantin.

Citește și: Replica Simonei Halep după ce Karolina Pliskova a spus că ar paria tot ce are pe victoria în finala de la Roland Garros

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în 7 iunie, la Craiova, că unele solicitări venite din partea sectorului bugetar, cum ar fi sporul neuropsihic din învăţământ, sunt nejustificate.

"Vorbim de o anvelopă salarială şi, după cum aţi văzut, au fost negocieri, presiuni cu sindicatele ca până la urmă şi celelalte avantaje să se transforme tot în bani. Mă refer la tichetele de masă, la voucherele de vacanţă, care nu erau incluse în ceea ce s-a discutat iniţial. Au venit alte sporuri în diferite zone să se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri (marţi n.r.), le-a menţionat. Am văzut, de exemplu, la educaţie, spor de solicitare neuropsihică. Iertaţi-mă, am lucrat şi eu în învăţământ, programul nu e de opt ore pe zi, norma didactică în învăţământul preuniversitar. Dacă pui la cap toate vacanţele, ai patru luni de vacanţă pe an. Deci, nu ştiu, eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Simona Halep este, DEJA, prima în lume: Iată clasamentul anunțat de WTA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.