Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin l-a BLOCAT pe Tăriceanu în instanță. Situație INCERTĂ pentru ALDE.

tariceanu-constantin-alde

Războiul dintre Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu pare departe de final. După ce a fost exclus din ALDE, fostul vicepremeir Daniel Constantin a reușit să blocheze în instanță înregistrarea actului prin care Călin Popescu Tăriceanu a devenit președinte unic al partidului, potrivit Evenimentul Zilei.

Tribunalul București a suspendat soluționarea dosarului în care ALDE încearcă să-și înregistreze noul statut, potrivit căruia fost conducerea bicefală Constantin-Tăriceanu s-a transformat în președinție unică.

Efectul este că, în acest moment, ALDE are în continuare o conducere formată din doi copreședinți, însă Tăriceanu poate ataca decizia instanței cu recurs.

Citeşte şi: Hidrologii, noi coduri GALBENE de inundații pe râuri din mai multe județe. Avertismentul specialiştilor

ALDE a făcut precizări și a transmis că "Daniel Constantin încearcă să se erijeze în membru ALDE sau ca făcând parte din conducerea partidului. Daniel Constantin, cunoscut opiniei publice drept un manipulator și un șantajist, încearcă să introducă în spațiul public teme false cu privire la ALDE și la procesul pe care acesta l-a intentat partidului. Daniel Constantin a fost exclus din partid în data de 04 mai 2017. Totodată, acesta este membru fondator al unei alte formațiuni politice, ceea ce în conformitate cu legea partidelor politice rezultă că acesta nu mai are nicio legătură politică cu ALDE. Legea partidelor politice stipulează faptul că „înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”. Atât Daniel Constantin, cât și toți cei care l-au urmat, conform legii partidelor politice nu mai fac parte din ALDE, respectiv din conducerea partidului. De asemenea, precizăm că în acest moment se judecă recursul procesului intentat de Daniel Constantin și că în primă instanță judecătorii au respins acuzațiile acestuia, confirmând corectitudinea deciziilor luate în forurile statutare ale partidului. Așteptăm verdictul final al judecătorilor. În privința înregistrării noii conduceri a ALDE la Tribunalul București, menționăm că este o chestiune de proceduri și timp”, scriu cei de la EVZ.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, lovitură DURĂ pentru sindicalişti. Listă în 10 PUNCTE

În același timp, Secția a III-a civilă a Tribunalului București a admis, joi, o cerere a partidului Pro România, formațiune înființată de Daniel Constantin, și care se află în proces juridic de înregistrare în Registrul partidelor politice, mai scriu cei de la Evz.

Formațiunea Pro România are, în acest moment, cinci parlamentari. Există însă zvonuri că partidul va declanșa, la toamnă, cu ajutorul lui Victor Ponta, o largă operațiune de racolare a parlamentarilor PSD și ALDE nemulțumiți de propriile partide sau de liderii acestora, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, primul PAS către ADERAREA la un partid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.