Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin, MAZILIT. Tăriceanu a dat semnalul! Când va fi executat co-președintele ALDE

Incomod Media
tariceanu constantin

Liviu Dragnea le-a cerut să îngroape securea războiului, Sorin Grindeanu s-a disociat de orice responsabilitate, dar cei doi co-președinți ai ALDE sunt pe vrea să tranșeze odată pentru totdeauna conflictul său cu Daniel Constantin și a sunat mobilizarea colegilor de partid.

UPDATE: Între timp a venit și anunțul oficial de la ALDE, în privința ședinței de duminică.

”Duminică, 26 martie a.c., la ora 16.00, are loc o conferință de presă care va succede ședinței Biroului Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților. Ședința BPC ALDE și conferința de presă au loc la Palatul Parlamentului, la sala Grupului Parlamentar ALDE, situată la etajul 1M, Camera Deputaților”, se arată în comunicatul ALDE.

Citește și: Ludovic Orban îi plânge soarta lui Tăriceanu: este MILOGUL de serviciu

Citește și: BOMBĂ pe scena politică: PNL s-ar putea alege cu DOSAR PENAL / SURSE presă

În prezent, nu mai există nici o cale de împăcare între cei doi lideri ALDE. Nu au contat nici audiențele private avute fiecare cu liderul PSD. Nici măcar semnalul public pe care Liviu Dragnea l-a dat celor doi aliaţi din ALDE să pună capăt "circului" public şi să găsească o soluţie pentru ca partidul să meargă mai departe alături de Daniel Constantin.

"Și cu domnul Daniel Constantin, și cu domnul Tăriceanu am discutat și le-am spus că trebuie să avem o relație stabilă și calmă. Nu-mi permit eu să le spun unuia sau altuia ce să facă. Le-am recomandat să găsească o propunere în termen de o săptămână de care să aflăm și noi și prin care să avem un orizont, să înțelegem ce plan există acolo”, a explicat liderul PSD, la o zi după discuțiile purtate.

Mesajul său public de unitate fost însă dublat de unul destinat unor urechi dintr-un cerc restrâns. Potrviti unor surse din ALDE, chiar dacă conflictul dintre cei doi politicieni îl pune în postura favorabilă de arbitru, Dragnea este mai interesat de asigurarea stabilității actualei majorități cu prețul sacrificării carierei politice aunui singur om. În plus, Daniel Constantin nu s-a aflat niciodată în grațiile sale, de vreme ce fostul lider PC și-a păstrat relațiile strânse de ordin personal și politic cu fostul președinte al PSD, Victor Ponta, în ultima vreme un critic înverșunat a prestației urmașului său la cârma PSD.

Decizia lui Constantin de a continua cu amenințarea recurgerii la instanță pentru ataca deciziile ultimei Delegații Permanente a ALDE. Conducerea ALDE a semnat deja documentele care dau valoare juridică acestor decizii, iar oamenii lui Daniel Constantin au trecut la fapte și le-au contestat în instanță.

Drept urmare, liderii de filiale fideli lui Tăriceanu i-au cerut acestuia să convoace, în cel mai scurt timp, un BPN în care să se discute cererea de retragerea sprijinului politic pentru co-președintele ALDE, solicitare care echivalează cu mazilirea acestuia din guvernul Grindeanu, chiar dacă premierul a dat semnalul că ar prefera să nu fie părtaș la acest lucru, după discuția purtată cu Daniel Constantin.

"Nu am intrat în amănunte care nu ţin de ceea ce trebuie să fac eu, de poziţia de prim-ministru şi anume amănunte politice din interiorul ALDE. Nici nu cred că e treaba mea să fac lucrul ăsta. Dânsul (Constantin - n.r.) m-a informat că, indiferent de ceea ce se întâmplă în interiorul ALDE, susţine Guvernul Grindeanu. Sigur că îmi doresc, vorbind de o coaliţie, să fie lucrurile clare, dar până la urmă e treaba lor, în interior, să-şi gestioneze", a afirmat prim-ministrul.

Ședința de BPN trebuia să fie convocată în cursul acestei sptămâni, dar decesul în familie suferit de Tăriceanu, a amânat tranșarea problemei pentru duminică, 26 martie. Toți liderii de filiale ALDE, membri ai BPN, au fost convocați prin SMS, pentru ora 14, la Parlament. Prezența tuturor este obligatorie, tocmai pentru a da deciziei de retragere a sprijinului politic pentru Constantin legitimitatea dorită, susțin sursele citate.

Deja în interiorul partiduluii se fac pariuri legate de urmașul lui Constantin la Ministerul Mediului, deputatul Andrei Gerea, cel mai înverșunat contestatar al ultimelor acțiuni ale co-președintelui ALDE, fiind bănuit că-și dorește să fie numit ministru de către Tăriceanu, pentru contribuția la neutralizarea grupării fostului PC.

"Din punctul meu de vedere cred că Daniel Constantin şi-a cam închis toate uşile în ALDE pentru că prin atitudinea pe care a avut-o constant cu privire la problemele acestui partid a dovedit că nu este capabil să gândească ca un liberal. (...) Eu am solicitat retragerea sprijinului politic, considerând că nu merită sub nicio formă să reprezinte ALDE în nicio structură şi pe nicio poziţie", a declara recent Gerea.

Totuși, este posibil ca problerma numirii noului ministru la Mediu să nu fie decisă decât abia după Congres, susțin sursele citate, Tăriceanu având nevoie mai degrabă să anihileze prin acest gest orice potențială rezistență înainte de alegerea președintelui unic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.