Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin răspunde la acuzațiile lui Călin Popescu Tăriceanu și face DEZVĂLUIRI

tariceanu-constantin-alde

Co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat duminică, la Parlament, că este uşor pentru celălalt copreşedinte al formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, să pună etichete care nu au legătură cu realitatea, făcând referire la afirmaţiile acestuia conform cărora Constantin ar fi "un susţinător şi un cântăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului".

"Chiar am râs de acest lucru pentru că în sală erau doi şefi ai SIE, domnul Harnagea şi domnul Meleşcanu. Şi l-am rugat pe domnul preşedinte Tăriceanu să se informeze pentru că are oameni apropiaţi cu care colaborează şi să se informeze mai bine. Este foarte uşor ca din înălţimea domniei sale să pună etichete care nu au nicio legătură cu realitatea. (...) Am încercat în această perioadă să demonstrez sau să mă impun pe zona profesională, să încerc să spun că în economie fără cel de-al doilea motor care se numeşte investiţii nu putem să mergem mai departe", a spus Constantin, într-o conferinţă de presă la care au mai participat şi alţi parlamentari ALDE, proveniţi din fostul Partid Conservator.

Citește și: ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

”Nu voi contesta în instanţă acest lucru (faptul că i s-a retras sprijinul politic – n.r.), voi contesta în instanţă organizarea Congresului (....). De această dată voi face tot posibilul ca adevăratul caracter al domnului Tăriceanu să iasă la suprafaţă.

Contestaţia pe care noi am făcut-o vizavi de organizarea Congresului merge mai departe, ea a fost depusă la Tribunal, deşi s-a practicat acolo un fel de şantaj – «te excludem din ALDE dacă mergi mai departe». Nu am făcut altceva decât ca instanţa să constate legalitatea măsurilor care s-au dispus. O să încerc în continuare să aduc ALDE pe drumul potrivit.

Dacă domnul Grindeanu îmi va cere acest lucru, categoric îmi voi da demisia. Eu îl voi informa pe domnul preşedinte Dragnea de faptul că a fost o încălcare a statutului şi o să îmi exprim şi în faţa domniei sale regretul că domnul Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Eu îl voi informa pe domnul preşedinte Dragnea de faptul că a fost o încălcare a statutului şi o să îmi exprim şi în faţa domniei sale regretul că domnul Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează.

Sunt foarte mulţi colegi care mi-au solicitat să pornim un alt proiect politic. Am refuzat această solicitare pentru că nu vreau să dau impresia că am avut un astfel de gând. Am spus de la început: nu vreau altceva decât în ALDE să se respecte legea. Nu vreau altceva decât să ne întoarcem la litera statutului. Ca atare, nu voi face un alt proiect politic. (...) Sunt membru ALDE în continuare, eu nu îmi dau demisia din ALDE şi voi susţine în continuare Guvernul.”, a spus Constantin la o conferinţă de presă alături de opt dintre liderii ALDE, între care Eugen Durbacă, Sorin Câmpeanu, Mircea Banias.

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, după ce Biroul Politic Central al formaţiunii a decis retragerea sprijinului politic pentru celălalt copreşedinte al formaţiunii, Daniel Constantin, că discursul şi agenda politică ale acestuia sunt într-o 'divergenţă totală' cu acţiunile şi poziţiile politice ale ALDE.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

'Avem astăzi imaginea unui stat deformat, în care deciziile importante, în loc să fie luate de reprezentanţii cetăţenilor, de instituţiile reprezentative -Parlament şi Guvern - au fost luate în trecut în cercuri restrânse de putere, care erau dominate de ceea ce se numea - sau se numeste în mod comun - binom sau trinom. Ei bine, am constatat că în timp ce împreună cu cea mai mare parte a colegilor mei am militat pentru revenirea la normele fundamentale ale unui stat de drept autentic, colegul nostru a devenit un susţinător şi un cântăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Biroul Politic Central al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a decis, în şedinţa desfăşurată duminică după-amiază la Palatul Parlamentului, retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, în privinţa ocupării funcţiilor de vicepremier şi ministru al Mediului.

Citește și: Kanye West a plătit un cântăreț din Ungaria după ce i-a FURAT o piesă / VIDEO

Tăriceanu a precizat că îi va comunica premierului această decizie, luni, în cadrul unei reuniuni a coaliţiei. De asemenea, el a mai menţionat că îi va comunica primului ministru şi propunerea ALDE pentru funcţia de ministru al Mediului şi viceprim-ministru, în persoana Graţielei Gavrilescu (în prezent ministru pentru relaţia cu Parlamentul).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.