Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dragomir RUPE TĂCEREA: Dezvăluiri BOMBĂ despre implicarea SERVICIILOR. Ce spune colonelul despre SRI şi moartea lui Adamescu

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir

Fost apropiat al lui Florian Coldea, colonelul în rezervă Daniel Dragomir a decis să rupă tăcerea şi să facă noi dezvăluiri. "Când un om devine o țintă a statului, acesta nu mai are nicio șansă", pare să fie concluzia la care a ajuns Dragomir, potrivit unui interviu acordat pentru România Liberă.

Colonelul SRI a vorbit pe larg, printre altele,  şi despre imixtiunile SRI-ului pe toate planurile, inclusiv media și economie.

"Eu nu pot să dau nume de firme acoperite. Ce am încercat eu să fac, discutând despre culoare, a fost să arăt un mecanism. Să arăt cum s-au făcut anumite lucruri din sistem.Am văzut o postare pe FB referitoare la dosarul Romprest, unde este descris un astfel de mecanism și în amănunt intervenția serviciilor de informații în interiorul unei companii private. Cum s-a ajuns la Parchet și cum  au fost utilizate aceste canale și unelte pentru a determina reacția autorităților împotriva unei companii pentru  o preluare ostilă a unei firme, în acel caz. Este atât de simplu și de -domeniul evidenței ce s-a întâmplat la Astra Asigurări, încât se vede foarte clar această implicare a -serviciilor.", a afirmat Daniel Dragomir.

Citeşte şi: Şedinţă de URGENŢĂ în coaliţie după plecarea lui Iohannis din Parlament

Dragomir a vorbit şi despre implicarea SRI în povestea "Astra Asigurări"...

"Aici (n.red. Astra Asigurări) este vorba de implicarea serviciilor de informații în mediul economic – luând numai cazul Astra Asigurări - chestiune extrem de nocivă. Serviciile de informații au întotdeauna o manieră proprie de a vedea lucrurile,  nu neapărat prin prisma fostei Securități, ci prin prisma Serviciului, este o manieră etatistă. Și o manieră nefirească de a vedea aceste chestiuni. Asta deoarece serviciul de informații, când intră în piață și începe să joace - că e vorba de piața asigurărilor sau piața de salubritate – disturbă întreaga piață pentru că își folosește informațiile, puterea, conexiunile și relaționările cu justiția. Pentru că avem protocoale strict secrete cu Justiția despre care nu știm ce conțin.  Din acest joc rezultă vicierea spațiului economic și victime care pot fi patroni sau firme. Este efectul bulgărelui de zăpadă care face multe victime", a afirmat Dragomir.

...dar şi despre unul dintre cele mai mediatizate cazuri: decesul lui Dan Adamescu.

"Situația mi se pare absolut tragică și observăm în acest caz că, atunci când un om devine țintă, iar statul cu toată greutatea instituțiilor sale – servicii de informații, urmăriri, interceptări, filaje, anchete pe culoarele Justiției, influențarea câmpului tactic în zona judecătorilor, - ce șanse mai are un om?! În acest caz, opinia publică trebuie să înțeleagă că lupta împotriva corupției s-a vândut sub un pachet de PR foarte păgubos, și anume că noi, DNA plus SRI, îi luăm pe bogați și îi băgăm la pușcărie, iar ca rezultat voi veți avea prosperitate și mai ales -satisfacție. Satisfacție care pleacă dintr-o chestie umană firească determinată de invidie: să moară și capra vecinului!  Însă rezultatele sunt: firme distruse, oameni rămași pe drumuri, oameni care mor în închisoare, prejudicii umflate care arată foarte bine pe hârtie, iar în realitate, când ajung la instanța de judecată, ele nu există", a completat Dragomir.

Citeşte şi: Dragnea, dezvăluiri despre relaţia cu Iohannis: 'Ne-am dorit să discutăm...'

În cadrul interviului, Daniel Dragomir a ridicat şi unele întrebări legate de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

"Excelența Sa dl ambasador Klemm a fost numit de o administrație politică democrată a USA. Iar una din întrebările ce trebuie puse este: politica actuală a României este stabilită de către actuala Administrație Trump sau de către alte cercuri? Eu spun că pentru moment sunt alte cercuri în special din zona Departamentului de Stat al SUA, care sunt cercuri cu oameni vechi. Situația din SUA este similară cu cea din România: Trump se luptă, la rândul său, cu un stat paralel și cu o clică. Președintele Trump realizează că în interiorul serviciilor de informații au existat interese care n-au fost ale țării, deci situația e similară cu a României. Dar eu sunt optimist și cred că lucrurile vor evolua pozitiv", a afirmat colonelul SRI.

De cealaltă parte, fostul șef ANTITERO a ținut să lanseze şi un avertisment. Potrivit acestuia, România este una dintre țintele teroriștilor, iar numărul tot mai mare de migranți care ajung în țara noastră nu face decât să sporească șansele unui atentat ISIS.

Citeşte şi: PREMIERĂ în politică. Lider, DAT AFARĂ din propriul partid

"Din 2003, după căderea Bagdadului, gruparea ISIS revine în forță extrăgându-și puterea din fosta Al-Qaida. După luptele din 2003-2004 de la Fallujah, s-a reușit blocarea acestei organizații în Irak, existând la acea vreme un aflux de migranți numit generic BLEED OUT. În acest bleed out au părăsit Irakul mulți luptători Al-Qaida ajungând pe diferite rute în Europa Occidentală. Același fenomen se petrece astăzi, dar care este de 100 de ori mai periculos deoarece forțele Statului Islamic sunt mult mai bine pregătite. Iar forțele sunt compuse și din cetățeni purtători de pașapoarte ale unor țări occidentale și care nu se supun controlului la frontiere. Acești luptători sunt buni cunoscători ai tehnicilor contrainformative occidentale și beneficiază de resurse financiare foarte mari, rezultate din vânzarea petrolului. Faptul că România rămâne un partener activ al serviciilor antitero occidentale face din țara noastră o țintă", conchide Dragomir.

Citeşte şi: Agenţia Naţională de Integritate dă lovitura în primării: Aleşi locali, INCOMPATIBILI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.