Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Ghiță îl critică pe Iohannis în presa germană

Daniel Ghita

Campionul mondial de kickboxing Daniel Ghiță a acordat un interviu publicației germane ”Zuerst” care a trimis un jurnalist la București pentru a vorbi cu marele sportiv pe teme politice și civice.

Interviul (AICI), care a apărut în ediția printată a magazinului Zuerst, dar și în varianta online, este intitulat ”Blândul Samurai Sălbatic”, făcând trimitere la renumele pe care Daniel Ghiță l-a primit de la japonezi.

Măsuri drastice: Șoferi băuți, fără permis pe viață

În cadrul interviului, Daniel Ghiță le transmite fără ocolișuri cititorilor din Germania că ”Iohannis este un german din Transilvania care nu vă face cinste” și acuză clasa politică din România că a provocat exodul românilor spre străinătate, aceștia fiind obligați să plece din țară ca să își poată câștiga un trai decent.

Ghiță relatează pe larg în interviu despre lupta sa împotriva defrișărilor, despre amenințările cu moartea pe care le-a primit din această cauză, dar și despre cariera sa sportivă în care nu a fost sprijinit de nimeni decât de tatăl său, fiind nevoit să împrumute bani pentru a participa la primele competiții.

Noi promisiuni de la CNADNR. Câți kilometri de autostradă vom avea peste doi ani

Ghiță l-a dus pe jurnalistul german să viziteze ”Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși, expusă la BNR, gest care l-a impresionat pe oaspetele străin care nu se aștepta ca sportivul să fie preocupat de cultură. Cât despre artele marțiale, Ghiță i-a spus jurnalistului că acestea ”nu înseamnă violență. Înveți să lupți pentru a evita lupta . Aici este vorba de sport, educație, integritate, formarea caracterului”, pentru că ”artele marțiale presupun o stăpânire de sine, o anduranță și un calm supraomenesc”.

”M-am născut patriot. Iubesc România și poporul român până când voi muri. Nu trebuie să uităm niciodată cine suntem, identitatea noastră culturală și națională”, este declarația care l-a impresionat cel mai mult pe jurnalistul german, el observând că asemenea fraze sunt blamate în Uniunea Europeană, dar că acest lucru nu îl deranjează pe campion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.