Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danone e în centrul unui scandal uriaș: Ce s-a descoperit despre produsele Activia și Actimel

Un nou scandal e pe cale să izbucnească pe piața lactatelor. Grupul Danone a anunțat că renunță la recunoașterea efectelor benefice asupra sănătății a două dintre produsele sale: Activia și Actimel, prezente și pe piața românească.

Scepticii nu privesc cu ochi buni retragerea solicitării făcute de Danone către Autoritatea europeană pentru securitatea alimentelor (EFSA). Aceștia sunt de părere că cel mai mare producător de iaurt din lume și-a mințit clienții. Până acum, campaniile de promovare ale celor doua produse erau bazate pe afirmații potrivit cărora Activia ușurează digestia și Actimel mărește imunitatea organismului.

Citește și: Doliu la Hollywood: O mare actriță, câștigătoare a Oscarului, a încetat din viață / VIDEO

Danone spune că a făcut acest pas din cauza lipsei de "claritate și vizibilitate în ceea ce privește aplicarea reglementarilor europene" din domeniu. Grupul Danone este cel mai mare producător de iaurt din lume, iar veniturile sale de ordinul miliardelor de euro. Spre exemplu, până la 31 martie, vânzările au crescut cu 8,3% până la 3,98 miliarde de euro, de la 3,67 miliarde de euro anul trecut, anunță ziare.com.

Citește și: Șeful unui mare lanț de magazine: 'M-au pus să vând carne expirată splălată cu detergent'

Drept la replică

"Danone sustine in continuare ca Activia si Actimel au efecte benefice asupra sanatatii.

Cazul publicitatii din SUA (din 2010) a avut ca obiect claritatea mesajelor comunicate in reclame; dupa o analiza exhaustiva realizata impreuna cu autoritatile, Danone a fost de acord sa ajusteze comunicarea astfel incat sa fie mai clar faptul ca beneficiile pe care le promova in legatura cu Activia erau confirmate pentru trei portii de produs pe zi.

Iaurturile Activia sunt consumate de peste 30 de ani si in peste 70 de tari din intreaga lume. Puteti verifica pe internet faptul ca in Statele Unite comunicarea Activia continua cu mentionarea beneficiilor produsului, conform reglementarilor in vigoare in aceasta regiune", se arată într-un drept la replică al oficialilor companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.