Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron face anunțul mult așteptat după Brexit: 'Nu declanșăm acest articol'

Gov.uk
David Cameron

Guvernul britanic nu va declanşa la acest moment Articolul 50 privind ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat luni, în Parlament, premierul David Cameron, după referendumul de joi la care britanicii au votat pentru părăsirea blocului comunitar.

El a atras totodată atenţia că decizia privind momentul declanşării procedurii prevăzute de Articolul 50 aparţine exclusiv Marii Britanii, potrivit Reuters.

Citește și: Locul Bucureștiului în topul orașelor pentru expați

"Guvernul britanic nu va declanşa Articolul 50 în această etapă. Este decizia noastră suverană şi doar Marea Britanie este cea care poate să o ia", a evidenţiat el.

Cameron a mai spus că el şi cabinetul pe care îl conduce au transmis clar că votul în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană trebuie să fie acceptat.

Citește și: A fost publicat primul rezultat ADN al presupusului fiu al lui Prince

"Nu mai pot exista dubii în legătură cu rezultatul (la referendum - n.r.). Am transmis clar - iar cabinetul a convenit în această dimineaţă - că decizia trebuie acceptată", a afirmat el, în discursul susţinut în faţa parlamentarilor.

În acelaşi timp, şeful executivului de la Londra a subliniat că va implica pe deplin administraţiile din Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor în pregătirea negocierilor asupra Brexit-ului.

Citește și: Acesta e CEL MAI URÂT câine din lume: Cum arată BESTIA / VIDEO

El a declarat totodată că Banca Angliei şi Trezoreria nu vor ezita să ia măsuri suplimentare pentru a stabiliza pieţele financiare dacă va fi nevoie.

"Marea Britanie îşi doreşte cele mai bune legături economice posibile cu vecinii săi europeni după Brexit", a adăugat Cameron.

Premierul britanic a mai spus că indiferent de natura viitoarei relaţii a ţării sale cu UE, îşi doreşte ca actualele aranjamente privind securitatea să continue.

scrie agerpres.ro.

Citește și: Încă un SECRET s-a aflat: Detaliile neștiute despre Obama, Putin și Merkel

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.