Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron, îngrijorat de incidentul produs de imigranţi în Eurotunel

davidcameron

Premierul britanic David Cameron s-a declarat miercuri foarte îngrijorat după ce aproximativ 2.000 de imigranți ilegali au încercat marți să intre în Marea Britanie prin tunelul de sub Canalul Mânecii, în zona Calais, în nordul Franței, relatează AFP.

'Este foarte îngrijorător', le-a declarat Cameron jurnaliștilor, în timpul unei vizite în Singapore. 'Suntem în strânsă colaborare' cu autoritățile franceze pentru a face față acestei situații.

Imigranții au pătruns în partea franceză a Eurotunelului, în zona Calais, și au încercat să urce din mers în trenurile de marfă sau de pasageri care mergeau spre Marea Britanie. Cel puțin 15 persoane au fost rănite de trenuri.

Potrivit autorităților franceze, 2.200 de imigranți extracomunitari au pătruns neautorizat în zona căilor ferate, fiind cel mai mare incident de acest gen din istoria Eurotunelului construit pe sub Canalul Mânecii, între Franța și Marea Britanie.

Ministrul britanic de interne Theresa May va prezida o reuniune de urgență a Comitetului Cobra, alcătuit din miniștri și oficiali în domeniul securității, pentru a discuta incidentul de marți de la Calais, a adăugat Cameron.

Încercările imigranților au continuat: în noaptea de marți spre miercuri, au avut loc cel puțin 1.500 de tentative ale imigranților de a pătrunde în Marea Britanie prin Eurotunel, a informat o sursă din cadrul poliției. Unul dintre imigranți a fost găsit mort, conform aceleiași surse.

Aceste încercări ale imigranților de a intra în Eurotunel au fost din ce în ce mai multe în ultimele săptămâni. De la începutul lunii iunie, nouă imigranți ilegali și-au pierdut viața în interiorul tunelului de sub Canalul Mânecii sau încercând să pătrundă în acesta.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.