Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron pleacă. Cine sunt cei trei care ar putea să îi ia locul

en.wikipedia.org
downing street 10

David Cameron a anunțat că va demisiona după ce britanicii au votat ca țara să părășească Uniunea Europeană. El a precizat însă că va rămâne la conducere timp de cel puţin trei luni şi că ţara ar trebui să aibă un nou şef al Guvernului până la congresul Partidului Conservator din octombrie. Au apărut însă politicienii favoriți să ocupe funcția deținută în prezent de David Cameron.

Vezi și: Teorie BOMBĂ după Brexit: Referendumul ar putea fi REFUZAT de Parlament

Principalul favorit pentru preluarea funcției de premier este fostul primar al Londrei, Boris Johnson, care a fost un promotor important al campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din UE, notează Sky News.

Boris Johnson

Boris Johnson este urmat de ministru de interne, Teresa May, care a susținut rămânea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Teresa May nu a avut o retorică agresivă în timpul campaniei, astfel că ar fi o alegere populară în interiorul partidului. Ministru britanic de interne are o cotă de 3/1, potrivit caselor de pariuri.

Theresa May

NU RATA - Procedura de IEȘIRE din UE. Ce se întâmplă EFECTIV după votul britanicilor

A treia poziție în topul favoriților să-i succeadă lui David Cameron este secretarul Justiției, Michael Gove, care a făcut campanie pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar. De asemenea, un alt nume vehiculat de presa britanică este cel al ministrului de Finanțe, George Osbourne.

Britanicii au votat pentru ieșirea din blocul comunitar, în urma referendumului. Mai precis, 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.