Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron vrea să expulzeze femeile care nu știu limba engleză și au o anumită religie

davidcameron

Premierul britanic David Cameron pledează pentru intensificarea eforturilor de ajutorare a femeilor musulmane care trăiesc în Marea Britanie să înveţe limba engleză, ca factor de luptă împotriva discriminării şi a segregării sexuale în interiorul comunităţilor lor.

Într-un articol de opinie publicat luni în cotidianul The Times, preluat de AFP, Cameron lansează un apel la combaterea 'comportamentelor retrograde' ale unei minorităţi de bărbaţi musulmani care exercită 'un control nociv' asupra femeilor din familiile lor.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE O tânără din Suedia a filmat în timp ce era agresată sexual de imigranți

Premierul britanic a lansat un fond de 20 milioane de lire sterline (26 milioane de euro) destinat ajutorării femeilor musulmane să-şi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză, un factor esenţial de integrare.

Potrivit lui Cameron, noile cifre arată că 190.000 de femei musulmane (22% din total), dintre care multe trăiesc de decenii în Marea Britanie, vorbesc engleza puţin sau deloc, 40.000 aflându-se în această ultimă situaţie.

Citește și: Austria renunță la Schengen: Explicațiile oferite de la Viena

'Nu este, aşadar, surprinzător, că 60% dintre femeile cu origini în Pakistan sau Bangladesh sunt inactive economic', subliniază şeful guvernului, conform căruia multe femei musulmane au descris 'un tablou alarmant de segregare sexuală, discriminare şi izolare socială impuse'.

'Trebuie să combatem minoritatea de bărbaţi care perpetuează aceste comportamente retrograde şi care exercită un astfel de control dăunător asupra soţiilor, surorilor şi fiicelor lor', mai scrie Cameron.

Citește și: Laura Codruța Kovesi a dat lovitura: Ce a primit șefa DNA

El insistă că societatea britanică trebuie să fie 'mai clară cu privire la ce aşteaptă de la cei care vin să trăiască aici' şi să renunţe la 'toleranţa pasivă care ne împiedică să spunem adevărurile dure'.

'De acum înainte, vom spune: dacă nu vă îmbunătăţiţi cunoaşterea limbii, acest lucru poate dăuna capacităţii voastre de a rămâne în Marea Britanie. Aceasta îi va ajuta pe bărbaţii care le împiedică pe partenerele lor să se integreze să înţeleagă că vor exista consecinţe', a mai indicat prim-ministrul britanic în articolul menţionat.

Citește și: Gigi Becali, probleme mari: Va fi DUS CU MANDAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.