Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Care este secretul CĂRNII FALSE. Cum se prepară ea și ce riști dacă o consumi

captura youtube
carne

O anchetă jurnalistică complexă a scos la iveală un truc pe care îl folosesc unii producători de carne și care pune în pericol grav sănătatea consumatorului.

Vezi și: SCANDALUL anului în România: O mare vedetă și medicii sunt în RĂZBOI

Este vorba de o substanță chimică, un lipici, care practic lipește bucăți de carne. Este un praf care amestecat cu alte componente de țesut animal (sau nu) lipește bucăți de carne mai puțin importante care apoi sunt vândute pe post de stake de clasă premium, evident la prețuri mari. Culmea e că forma dată se păstrează și în timpul preparării.

Falsul este foarte bine realizat (vezi video) și chiar și pentru un expert ar fi imposibil de detectat.

În practică se presară bucățil de carne provenite din părțile mai ”puțin bune” ale corpului animalului sacrificat cu un ferment special cunoscut sub numele de ”lipici pentru carne”. Sunt mai multe metode de preparare – unii folosesc bacterii, ații îl produc din sânge de porci sau vaci. De evidenția faptul că praful este destul de dăunător pentru organismului uman astfel încât el este manipulat cu protecție sporită.

Vezi și: Aveți grijă la ce poate conține sandvișul copilului! Acesta poate sa îmbolnăvească!

content-image

După ce este presărată substanța , bucățile de carne sunt amestecate și învelite în polietilenă dându-le forma preferată. După șase ore de congelare se obține o bucată compactă de carne. Falsul este foarte greu de descoperit (n.a.imposibil se spune) în această stare.

Vezi și: Prognoza meteo - Cum va fi iarna 2016-2017/ VIDEO

content-image

Surse din industria alimentară susțin că meteda nu se folosește doar pentru formarea de steak-uri, ci s-ar folosi și la prelucrarea cărnii de pui, porc și chiar de pește.

Rezultatul este că un astfel de produs este mai greu de preparat pentru că părți care ar trebui să fie în interior sunt în afară, iar părți care ar trebui să fie în afară se găsesc la interior.

Citește și: Carmen Iohannis, DEZMAT la Media Music Awards, la Sibiu! Oamenii au fost socati

content-image

În momentul în care este consumată o ”carne lipită” există o probabilitate foarte mare de întoxicare. Cu toate acestea se spune că meroda este folosită la scară desrul de extinsă în restaurante și cafenele.

Vezi și: NUNTA anului în televiziune: Andreea Berecleanu s-a CĂSĂTORIT / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.