Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a fost aleasa Germania ca tinta a valului de imigranti?

imigranti

Într-un articol anterior am aratat ca printre cauzele care au generat înrautatirea nivelului de trai, a mare parte din valul de imigranti care bat acum la portile Europei, se afla bombardarea Libiei de NATO si înlaturarea de la putere a lui Gaddafi. Dar si finantarea, înarmarea si  introducerea în Siria a jihadistilor care lupta împotriva lui Bashar al-Assad de catre Turcia, Arabia Saudita, Qatar, sustinute din umbra de SUA, Anglia si Franta. Jihadisti straini de Siria care au jefuit si ucis populatia autohtona.

Cîteva elemente comune ale celor peste 400.000 de imigranti din diferite tari de pe continentul African si din Orientul Mijlociu sunt :  tara tinta ( Germania ) si traseul urmat. Si aceste elemente par a fi stabilite de experti militari ai unei mari puteri mondiale care desi nevazuta, dirijeaza de la spate, prin interpusi,  pe acesti nefericiti.

Vezi și: Lucruri mai putin stiute vis-a-vis de imensul val de imigranti din Europa

În stiinta militara se opereaza frecvent cu notiunile de Teatru de Actiuni Militare (TAM) si directii strategice, directii operative, etc. TAM terestre reprezinta un spatiu geografic de marimea unei parti dintr-un continent,  în care-si desfasoara operatiile militare propriu-zise. Directiile strategice terestre sunt niste fâsii imaginare,  adânci dintr-un TAM care permit ducerea operatiilor militare. Ele sunt axate pe un sistem al comunicatiilor terestre care converg în mod obligatoriu catre un obiectiv strategic. Directiile operative sunt segmente ale directiilor strategice care permit manevre de ocolire a terenului greu accesibil si prin aceasta realizarea surprinderii.

Câteva repere de delimitare a TAM Central-Estic European, ar fi la vest, un aliniament descris de localitatile Hamburg (din Germania) si Innsbruck (Austria). La nord, limitele ar fi litoralul Marii Baltice, la sud litoralul grec al Marii Egee. Principalele directii strategice ale acestui TAM sunt: Baltica, Bielorusa, Ucraineana si Balcanica. Ca la orice dreapta din geometrie, pe o directie strategica sunt permise ambele sensuri de deplasare.

Directia strategica Balcanica este puntea de legatura a Europei cu continentele asiatic si african. Spre deosebire de celelalte directii strategice, cea balcanica are parte de un teren accidentat, greu accesibil, motiv pentru care este compusa din doua articulatii sub forma unor fâsii înguste, numite directii operative.

Directia operativa Turca porneste de la Istanbul, pe unde se face trecerea de pe continentul asiatic, prin strâmtorile Bosfor si Dardanele. Intra pe teritoriul bulgar avansând pâna la Burgas, strabate Carpatii Meridionali ai României, ajunge la Belgrad-Pancevo si de acolo la Budapesta.  Directia operativa Turca trabate un traseu usor de parcurs, fara prea multe obstacole muntoase.

Directia operativa Greaca îsi are originea în portul Thesalonic, locul unde în primul razboi mondial, pe 5 octombrie 1915, un contingent militar englez si francez a debarcat, deschizând un nou front în Balcani. De la Thesalonic, Directia operativa Greaca, urmeaza culoarul râului Vardar pâna la Skopje (Macedonia), de unde schimba cursul spre Serbia, pe râul Morava pâna la Nis si face jonctiunea cu directia operativa Turca la Belgrad. Aceasta este o ruta muntoasa, dificil de abordat, marcata de vîrfuri de peste 2.500.

munti balcani

În al doilea Razboi Mondial, germanii, italienii si ungurii au încheiat cu succes operatia ofensiva din 6-23 aprilie 1941, soldata cu ocuparea Iugoslaviei si Greciei. Directia principala de ofensiva s-a suprapus pe Directia operativa Greaca. Ca o coincidenta, ca si cînd ar fi expert în strategie militara, cineva a ”orientat” 90 % din valul de imigranti pe acesta directie operativa cu punctul terminus în Germania.

http://www.allworldwars.com/

http://www.allworldwars.com/

În perioada razboiului rece, URSS a construit o întreaga retea numita Drujba pentru a asigura continuitatea aprovizionarii cu gaze a Europei. Iar traseul gazoductului Drujba se suprapune peste trei din cele patru directii strategice ale TAM Central si Estic (Baltica, Bielorusa si Ucraineana). Cea de-a patra directie, ar fi trebuit sa fie acoperita de South Stream, la care Rusia a renuntat datorita razgîndirii Bulgariei, la presiunile Washingtonului.

https://upload.wikimedia.org

https://upload.wikimedia.org

Din toamna anului 2012, conducta de gaze North Stream transporta gaze din Rusia pâna în Germania, pe sub Marea Baltica, ocolind tarile baltice si Polonia, Gazprom colaborând la constructia ei cu companii germane si franceze. Germania a avut recent ”impertinenta” de a cadea de acord cu rusii sa dubleze debitul de gaze rusesc, prin construirea a înca o conducta, paralela cu cea existenta. Cum Germania adopta o politica de interzicere a construirii de centrale nucleare, 70 % din necesarul energetice al tarii va fi asigurat de gazul rusesc.  .

Operatiunea de dirijare, bine sincronizata, a sute de mii de imigranti din Africa de nord si Orientul Apropiat are multe elemente în comun cu Planul de subminare, si în final de distrugere a economiilor socialiste la nivel mondial. Operatiunea a fost conceputa si executata de SUA si aliatii sai occidentali din NATO. Si a reusit odata cu darîmarea zidului Berlinului, destramarea URSS si atragerea în NATO a tuturor statelor foste membre ale Tratatului de la Warsovia.  Sa fie vorba de aceasta data de un plan de subminare a economiei ”motorului ” Europei-Germania ? Mai ales ca Germania este etalonul bunastarii europene si vocea dominanta în toate deciziile politice ale UE.

Autor: Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.(In limba franceza, pentru Reseau International) - via ziaruldegarda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.