Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a rămas Mircea Băsescu în puşcărie: Anunţul judecătorilor

mircea basescu

O nouă lovitură pentru fratele fostului preşedinte, Traian Băsescu. Judecătorii au decis să îi respingă cererea de eliberare condiţionată lui Mircea Băsescu. Judecătorii au decis că Băsescu nu a dat nicio dovadă de îndreptare.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

”Reprezintă soluţia oportună şi legală pentru a exista certitudini că persoana în cauză se va redresa, va dobândi un ansamblu de valori morale şi sociale necesare pentru evitarea în momentul părăsirii locului de deţinere a săvârşirii altor infracţiuni”, se arată în motivarea instanţei care a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de fratele fostului preşedinte, conform observator.tv.

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

Procurorii anticorupţie au contestat în 17 februarie decizia dată cu o zi mai devreme de Judecătoria Medgidia, care a admis solicitarea formulată de către Mircea Băsescu, hotărând că acesta poate fi liberat condiţionat. Atunci, Judecătoria Medgidia decisese că solicitarea este întemeiată. Tribunalul Constanţa a respins însă, pe 29 martie, cererea de eliberare condiţionată. "Durata de pedeapsă executată până acum nu e suficientă pentru a se concluziona asupra posibilității de reintegrare socială a condamnatului. Mai mult, în scopul evitării ca un astfel de comportament să recidiveze, continuarea pedepsei reprezintă soluția oportună și legală. Nu există indicii că pedeapsa aplicată executată până acum și-a atins scopul înainte de a fi expirat durata stabilită inițial prin hotărâre de condamnare. Mircea Băsescu a executat până acum 238 zile de închisoare, 371 în arest preventiv și a câștigat prin munca alte 30 de zile. În total ppentru fapta sa, 639 de zile. Fracția e îndeplinită, însă nu și condițiile subiective, respectiv dacă persoana condamnată este stăruitoare în muncă, disciplinată și dă dovezi de îndreptare.", se arată în motivarea Tribunalului.

Citește și: Un inginer s-a însurat cu femeia-robot pe care a construit-o / VIDEO

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.