Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DE CE apare balonarea: Ce alimente produc indigestie

www.adevarul.ro
balonare, burtă

Balonarea este o acumulare de gaze în intestine, iar în momentul în care mâncăm mult la o masă vom observa imediat o senzaţie neplăcută. Unele alimente produc mai multe gaz decât altele.

Medicii susţin că întotdeauna masa de seară trebuie să fie una uşoară pentru a evita balonarea. Este adevărat că unele alimente asociate greşit produc mai multe gaze, iar din această cauză apare starea de disconfort. „Organismul are intoleranţă la glutenul din grâu, dar şi la lactoza din laptele de vacă. Este bine ca în momentul în care ne aşezăm la masă să evităm alimentele care ne produc indigestie, iar inevitabil ne balonează. Cei care ştiu că au o sensibilitate aparte trebuie să evite ceapa, fasolea, lintea, ardeiul gras, băuturile carbogazoase, dar şi grăsimile. Masa de seară întotdeauna nu trebuie să conţină multe calorii, aşa că este indicat să consumaţi peşte, salată, fructe de mare sau supă“, a spus medicul Valentin Toma, conform Adevărul.

Citește și: Citricele, extrem de BENEFICE pe timp de iarnă

- Excesul de sare întotdeauna provoacă balonare, inflamaţie, dar şi tulburări ale tensiunii. Toată alimentele care sunt bogate în sodiu favorizează retenţia de apă, iar din această cauză putem avea probleme cu greutatea.

- Cartofii prăjiţi, aripioarele de pui, gogoşile nu sunt indicate persoanelor care au probleme cu stomacul.

- Persoanele care au intoleranţă la lactoză trebuie să renunţe neapărat la produsele pe bază de lapte. Lactoza este imposbil de digerat şi produce balonare.

- Băuturile carbogazoase vă balonează, aşa că este indicat să le evitaţi pe cât de mult posibil.

- Persoanele care au sensibilitate aparte şi au probleme cu stomacul trebuie să evite fasolea, lintea, ceapa, ardeiul gras, varza, conpoida şi brocoli.

Medicii au mai precizat că balonarea apare şi din cauza dietelor drastice. „Tot mai multe persoane se înfometează în momentul în care decid să urmează o dietă se înfometează, iar acest lucru duce la agesarea organismului. Cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate, dar şi cu sport, kilogramele vor dispărea, iar astfel vor dispărea problemele cu stomacul“, a mai spus medicul Valentin Toma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.