Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce cred monarhistii intr-o teorie a conspiratiei? Familia regala se contrazice de la o zi la alta

Casa Regala

Dupa anuntul de miercuri al Casei Regale in care se spunea ca regele este foarte bolnav si se dadeau amanunte despre suferintele sale, au aparut cateva elemente contradictorii in ceea ce priveste declaratiile din ultima perioada ale membrilor familiei.

Diagnosticul facut public, de leucemie cronica si carcinom epidermoid metastazant, nu este unul aflat miercuri, atunci cand a fost facut anuntul. Acest lucru este aratat clar si in mesajul regelui, semnat 1 martie, in care spune ca "In ultimele saptamani am primit vestea unui serios diagnostic medical".

Si totusi, intr-o declaratie pentru TVR, pe 18 februarie, adica cu doar 12 zile (nici macar doua saptamani) inainte de anuntul bolii regelui, Principesa Margareta raspundea la intrebarea cum se simt majestatile lor: "Se simt bine, sunt in Elvetia acum, vor veni in acest an, cand vremea le va permite".

Monarhistii, dar nu numai ei, sunt socati si nu inteleg de ce a fost dat diagnosticul medical al regelui. Ion Cristoiu sustine ca niciodata in istorie un diagnostic medical al unui rege sau alt lider politic nu a fost dat publicitatii oficial. Jurnalistul a mai afirmat ca de cateva luni, cel putin, regele se afla intr-o stare grava de sanatate. Cristoiu crede ca totul a fost o regie pentru ca Principesa Margareta sa preia prerogativele legale in mod oficial inainte de moartea regelui pentru a nu exista discutii in familie sau contestatii ale monarhistilor.

Imagine de la Consiliul Regal din 1-2 martie, din Elvetia

Anuntul bolii regelui si decizia ca atributiile de "custode al coroanei" si sef al Casei Regale sa fie preluate de Margareta au venit pe 2 martie, asta in conditiile in care chiar in aceeasi perioada, respectiv 1-2 martie, la Aubonne si Morges, in Elvetia, a avut loc a cincea sesiune a Consiliului Regal.

Imediat dupa anunt, mai multe surse apropiate ale familiei dadeau ca sigura informatia ca regele a fost operat si se afla intr-un spital din Londra.

Vineri, 4 martie, la doua zile dupa primul anunt al familiei regale, a mai fost dat publicitatii unul. De data aceasta se precizeaza faptul ca regele se afla in spital in Elvetia de cinci zile, ceea ce inseamna ca el se afla in spital din 29 februarie, cu o zi inainte ca sa semneze scrisoarea prin care ii ceda prerogativele regale Margaretei. Ramane inca un mister cand anume a fost operat, pentru ca nici in primul, nici in al doilea comunicat nu se precizeaza acest lucru.

Vezi şi: SCANDAL la Cluj-Napoca: Dacian Cioloş a pus ofițerii SPP pe un ziarist / VIDEO

Vezi și: ȘOCANT Un celebru cântăreţ de manele şi-a înjunghiat soţia de 11 ori / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.