Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii pe urmele unui sef din serviciul de informatii al Ministerului de Interne

dna

Seful SIPI Suceava Cristian Macsim este vizat de o ancheta a DNA, potrivit unor surse judiciare. Procurorii au dscins luni la locuinta sa si la alte 10 adrese investigand fapte de abuz in serviciu si protejarea infractorului.

Seful SIPI ar fi pus piedici unei investigatii care viza politisti si procurori din judet. Acesta ar fi refuzat categoric unor subortonati rapoarte de investigare din care rezultau indicii ca politistii procurorii protejati de acesta comiteau infractiuni.

Ancheta DNA ar fi scos la iveală că, la sfârşitul lui 2013, s-au efectuat investigaţii de DIPI Suceava pentru a obţine informaţii despre activităţile de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană derulate în zona localităţilor din judeţ, din care a rezultat implicarea poliţiştilor Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, inclusiv locurile prin care se realizează trecerea ţigărilor peste frontiera verde, traseele de deplasare, locurile de depozitare.

Poliţiştii, după ce au aflat că există informaţii despre implicarea lor, în perioada iulie 2013 – iulie 2014, au prefabricat probe ca să inducă în eroare organele judiciare pentru a fi cercetate exact persoanele care au furnizat informaţii la DIPI. Acestora li s-au întocmit dosare pentru furt calificat şi alte fapte.

Mai mult, poliţiştii implicaţi în contrabandă, fiind delegaţi să transcrie convorbiri telefonice interceptate în unul din cele două dosare fabricate, au luat la cunoştinţă, din conţinutul interceptărilor, despre colaborarea celor ce furnizau informaţii care îi vizau direct pe aceştia, iar în final, în baza unor probe mincinoase ori acte false, organele de poliţie au obţinut arestarea preventivă a celor două persoane, în scopul de a stopa colaborarea cu cadre ale structurilor de informaţii.

Seful SIPI nu i-a protejat doar pe politstii implicati in contrabanda cu tigari, dar si pe procurorul Dumitru Dambu, intervenind pentru musamalizarea unui accident rutier in care acesta fusese implicat, Din nou, seful SIPI a respins un raport informativ privind accidentul procurorului.

Dumitru Dâmbu este fost procuror şef secţie urmărire penală în Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cercetat în stare de arest preventiv în alt dosar.

În accidentul respectiv, produs în 2010, a fost implicat agentul Iulian Lămăşanu, care a condus maşina din dotarea poliţiei sub influenţa băuturilor alcoolice, iar procurorului Dâmbu, în schimbul unei sume de bani, a dat o soluţie de netrimitere în judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.