Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce fuge Petre Toba in scandalul Oprea?

toba

Ministrul de Interne Petre Toba a evitat miercuri jurnalistii, apeland chiar la ajutorul jandarmilor pentru a ii tine la distanta pe cei care voiau sa ii adreseze cateva intrebari legate de ancheta in care este implicat fostul vicepremier Gabriel Oprea.

La momentul accidentului in care a murit agentul de politie Bogdan Gigina dar si in timp ce Gabriel Oprea si procurorul general Tiberiu Nitu foloseau abuziv coloana oficiala, Petre Toba era seful Politiei. Mai mult decat atat, exista zvonuri ca Toba ar fi fost trimis de Oprea sa discute cu familia lui Bogdan Gigina pentru a ii imbuna si a se asigura ca nu vor incerca sa ii faca probleme fostului ministru. Potrivit acestui zvon Toba ar fi fost chiar acasa la familia agentului de Politie.

Ceea ce nu este zvon, ci fapt, este ca Petre Toba nu a lipsit de la inmormantarea lui Bogdan Gigina.

Moartea lui Bogdan Gigina este cercetata acum de Tribunalul Bucuresti in rem sub aspectul omorului din culpa. Procurorii au cerut Ministerului Afacerilor Interne, Politiei Capitalei si Politiei Romane informatii despre coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea din ziua accidentului, primind deocamdata doar "partial" informatiile solicitate.

"Până în prezent au fost efectuate cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat. Totodată, au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori oculari aflaţi în zonă", precizeaza Parchetul, intr-un comunicat remis la sfarsitul anului trecut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.