Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce îl suspectează DNA pe primarul municipiului Brăila (surse)

mihaeladanpress.ro
simionescu primar braila

Primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu, vizat de percheziţiile efectuate miercuri de DNA, ar fi favorizat un consorţiu de firme la o licitaţie pentru modernizarea unui bulevard, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Faptele asimilate celor de corupţie ar fi fost comise cu concursul mai multor funcţionari publici din subordinea edilului, precum şi al reprezentanţilor firmelor interesate în obţinerea contractelor de lucrări publice, conform aceloraşi surse. 

Potrivit acestora, pentru fraudarea procedurilor de atribuire a licitaţiilor publice, reprezentanţii firmelor agreate au decis, în complicitate cu unii angajaţi din administraţia locală, fie să ofere preţul cel mai mic, fie să se încadreze în anumite criterii tehnice considerate esenţiale pentru realizarea proiectelor vizate.

Vezi şi: Percheziţii DNA la Primăria Brăila. Dosar cu prejudiciu uriaş

În cazul proiectului de modernizare a bulevardului Dorobanţi, derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, oferta iniţială a asocierii căreia i-a fost încredinţat contractul în condiţii suspecte ar fi fost majorată ulterior cu peste 50%, au explicat sursele. Majorarea s-ar fi făcut prin creşterea tarifelor din oferta iniţială, fără nicio justificare. 

Potrivi surselor judiciare, diferenţa dintre cele două oferte a fost de peste 40 de milioane de lei, sumă care ar reprezenta prejudiciu adus fondurilor administrate de administraţia locală. 

DNA a anunţat miercuri că efectuează percheziţii în două locaţii situate în municipiul Brăila, dintre care una este sediul unei instituţii publice, într-un dosar de corupţie. 

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2010. În cursul zilei de 3 februarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în două locaţii situate în municipiul Brăila, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice", menţiona DNA într-un comunicat de presă. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.