Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce mai contează vocea lui Raed Arafat

Raed Arafat

Duminică dimineața, pe Facebook și pe televiziuni, secretarul de stat Raed Arafat s-a poziționat împotriva ministrului Sănătății într-un scandal privind achizițiile de ambulanțe. Până la finalul zilei a intervenit premierul Grindeanu însuși promițând că se va ocupa personal de situație și punând pe același plan de negociere ministrul Sănătății, ministrul de Interne și mai umilul secretar de stat Arafat.

Situaţia achiziţiei de ambulanţe este în atenţia mea şi a echipei mele. Am avut discuţii, în ultimele săptămâni, cu doamna ministru Carmen Dan, cu domnul ministru Bodog şi cu domnul secretar de stat Arafat. Săptămâna viitoare, imediat ce domnul Arafat revine în ţară, mă voi întâlni cu toţi trei, pentru a clarifica problema. Important e ca pacienţii români să beneficieze cât mai rapid de servicii moderne de ambulanţă”, a declarat premierul.

Un rezultat destul de rapid obținut împotriva unui PSD aparent atotputernic. Care sunt secretele lui Raed Arafat?

Comportamentul PSD trezește în continuare suspiciuni

Deși apele s-au mai liniștit, teama că PSD poate în continuare să acționeze „noaptea ca hoții” nu a dispărut deloc. Dimpotrivă, unele acțiuni precum menținerea pe agendă a temerilor legate de grațiere sau unele bâlbe recente din administrația Bucureștiului mențin teama vie.

În aceste condiții, social-democrații nu își pot permite un nou scandal.

Popularitatea lui Arafat este de școală veche

Raed Arafat este popular și „antisistem” încă de pe vremea când unii dintre actualii tineri revoltați credeau că Băsescu ne va salva de rău. Credibilitatea lui se extinde adânc în gândurile alegătorilor PSD și nu numai.

O joncțiune între susținătorii lui Arafat și, să zicem, susținătorii lui Vlad Voiculescu ar fi dezastruoasă pentru PSD.

Raed Arafat își joacă comunicarea mai bine

Dincolo de alte considerații, conflictul este unul de putere și acces la resurse. Deja am auzit din declarații că există undeva la Ministerul Sănătății un cineva supercompetent și pregătit să preia procesul de achiziții.

Această scăpare vine, desigur, de la cineva din Minister. Daca asculți declarațiile​ lui Arafat, acesta vorbește mai ales despre o problemă de urgență. Manevrele Ministerului nu ar fi greșite deoarece reflectă lupta pentru putere ci deoarece prelungesc un proces care se desfășoară mai bine - adică mai repede - în curtea lui Arafat.

Între aceste două discursuri, pentru cetățean are mai mult sens să continue să îl susțină pe doctorul Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.