Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu a salvat Cioloș PNL

facebook.com
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș a fost marea speranță albă a PNL. Totuși, asocierea cu el nu a  împiedicat partidul să piardă o treime din procente. Mai jos ne uităm peste câteva motive.

Nu s-a mers până la capăt

Susținerea lui Cioloș către PNL a fost timidă, puțină și bizară. În mod normal și logic pentru o campanie, Cioloș trebuia să aibă mitinguri cel puțin în fiecare regiune istorică, dacă nu cumva în fiecare județ.

Evident, susținerea dublă a PNL și USR a jucat un rol în disiparea voturilor.

Guvernul Cioloș a avut puține rezultate palpabile pentru cetățeanul de rând

Din punct de vedere fiscal Dacian Cioloș a continuat politica lui Victor Ponta (nu că ar fi avut prea mult de ales) și, astfel nu a avut spațiu de mișcare. Astfel, într-un sens, Cioloș a exercitat puterea într-un stil tehnocratic și vizionar, lăsând guvernelor ulterioare proiecte pe care acestea să le continue.

De aceea, multe din proiectele sale sunt doar pe hârtie sau în stadii în care utilitatea lor nu a fost dovedită (vezi comisia pentru tăiat hârtii).

Dacă vorbești cu oameni din Guvern, îți vor spune că birocrații sau vicepremierul Dâncu sunt de vină. Dar nu poți să zici așa ceva în campanie. Dacă până acuma "te-au făcut" Dâncu și 20 de secretari de stat și directori, cum poți garanta că de acum încolo va fi altfel.

Guvernul nu și-a asumat responsabilitatea greșelilor

Desigur Cioloș va fi primul care să admită că au existat greșeli. Dar, în același timp, ultimul care să le spună pe nume.

  • Schimbările de miniștri?  - Oamenii au lucrat bine (zice Cioloș) dar s-a căzut de acord că există alte priorități.
  • Fiasco-ul cu Cumințenia Pământului? - Am trezit spiritul civic.
  • Declarații elucubrante ale Ministrului Agriculturii? - Domnul Ministru nu exprimă poziția Guvernului
  • Declarații elucubrante ale Ministrului Muncii? - Domnul ministru este un om de o mare finețe, dar nu îl înțelegeți voi. (Acest ultim panseu nu îi aparține premierului ci "doar" unor apropiați).

Comunicarea lui Cioloș a fost bună pe vremea când era la Bruxelles, unde votul popular e departe și toată lumea înțelege subtilitățile specifice de limbaj. La nivel național, însă, comunicarea a fost nepotrivită, ca să nu zic incompetentă. Existența unui grup de fani devotați a putut feri o vreme premierul de acest crud adevăr, dar la alegeri votează toată lumea.

*

Așadar, campania de cuplare a lui Cioloș la PNL a fost executată slab. Asta nu înseamnă că decizia strategică a fost greșită. Dimpotrivă, sunt înclinat să cred că fără Cioloș, PNL ar fi avut mai mult de suferit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.