Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se abţine ministrul Justiției să-l demită pe procurorul general?

ceas timp umbra

Revocarea sau nerevocarea procurorului general Tiberiu Nițu este o chestiune de politică, iar atitudinea ministrului justiției depinde de faptul că e un guvern tehnocrat, care nu are o susținere politică foarte puternică și atunci genul acesta de măsuri dure – cum ar fi revocarea – nu au suficient suport, în spate fiind tot felul de combinații politice. Probabil de aceea se abține doamna ministru de la o asemenea măsură radicală, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Dar eu vreau să pun o întrebare, dincolo de cazul dlui Nițu, al domnului Oprea, care a făcut un lucru de apreciat – a cerut să i se ridice imunitatea: Domnul acesta procuror general, domnul Oprea, în ce situație e nevoie de urgența prezenței fizice a domniilor lor într-un loc? Pentru că asta e justificarea escortei poliției rutiere: trebuie să ajung de îndată, ca pompierii sau ca salvarea, la locul faptei, pentru că prezența mea e indispensabilă. Nu-i adevărat! Oricare dintre aceste persoane are, bănuiesc, un smartphone, un iPhone și are „phoane” de-astea cu care intră imediat în teleconferință cu oricine: cu CSAT, cu președintele, de pe drum. Deci, nu e necesară prezența fizică a persoanei respective. Cum iată, acest lucru îl spune dl Cioloș, simplu și limpede. E o chestiune de bun-simț. Mă scol mai devreme...Sigur, există restricții de protecție, asta-i altceva”, a comentat Cristian Tudor Popescu unul dintre scandalurile acestei săptămâni.

„Deplasarea cu girofar nu se justifică decât prin această idee a domnilor demnitari de a se situa deasupra prostimii mergătoare, de pildă, prin București. Altfel nu se justifică. Doar dacă are urgență, la propriu, respectivul, de incontinență urinară, de pildă. Dar se pot găsi soluții și pentru asta”, a completat jurnalistul.

Vezi și: Anunț TERIBIL din UNPR pentru Gabriel Oprea: DNA ar putea emite cerere de REȚINERE

Vezi şi: Cioloş e ferm şi decis: 'Să nu mai mergem acolo ca la Înalta Poartă'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.