Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se OPUNE PNL Comisiei de anchetă! Cristoiu: 'Statul Paralel există și dă din coadă'

cristoiu

Ion Cristoiu a scris pe blog-ul său despre poziția PNL-iștilor în privința constituirii unei Comisii de anchetă parlamentară pentru alegerile din 2009.

Cristoiu invocă motivele ascunse ale liberalilor de a se opune, mai exact faptul că temeiul nu provine din convingerile lor, și că acesta ar fi impus de liderul partidului.

"Pînă nu demult PNL a fost un partid care fermeca prin marele grad de libertate permis membrilor săi în materie de puncte de vedere exprimate public. În ultima vreme însă, PNL a devenit un partid alcătuit din anusuri vorbitoare ale Șefului.

Nu sub influenţa concubinajului cu PDL, ci sub semnul eliminării din partid, de Statul Paralel, a tuturor personalităţilor, pentru a-le înlocui cu mediocrităţi sau chiar cu nulităţi în planul talentului politic Aşa se face că în ultimii ani, cînd iau seama la o aberaţie susţinută concomitent şi sistematic de către liberali pe televizor într-o anumită chestiune, nu caut, cum ar fi normal, în Programul Partidului, în Platforma politico-ideologică, în tradițiile partidului, ci în poziţiile adoptate de Șeful partidului în chestiunea respectivă.

Citește și: Dezvăluirile milionarului condamnat: Ce ar ascunde Kovesi, Coldea, Băsescu şi Tăriceanu / VIDEO

În ultimul timp, am observat cu stupoare că toţi liberalii prezenţi în studiouri contestă cu înverşunare constituirea Comisiei de anchetă parlamentară în legătură cu alegerile din 2009. Spun, cu stupoare, pentru că e greu de crezut că nişte oameni normali, dotaţi cu minim bun simţ, ar avea motive să conteste constituirea Comisiei

În cazul liderilor PNL, te-ai aştepta ca trimișii în studiouri să susţină constituirea Comisiei: PNL a fost una dintre victimele a ceea ce s-a acuzat în 2009 a fi fraudarea alegerilor.

Candidatul PNL, Crin Antonescu, i-a dat lui Mircea Geoană, în al doilea tur, voturile obţinute de el în primul tur. Prin victoria lui Traian Băsescu, PNL a ratat şansa de a ajunge la guvernare, deşi făcea cu PSD şi cu UDMR o majoritate confortabilă în Parlament. Din 2009, PNL a stat în Opoziţie pînă în 2012, timp de 3 ani, aşadar.

Liberalii care se pronunţă împotriva Comisiei sunt cu toţii parlamentari. Constituirea Comisiei, dar mai ales modificarea Regulamentului astfel încît, în fine, Parlamentul, principala Putere în stat, să poată investiga în deplină libertate, sunt paşi înainte pe calea restabilirii locului şi rolului Parlamentului în viaţa ţării.

E un proces pentru a cărui desăvîrşire e interesat orice parlamentar. Iată însă că parlamentarii PNL sunt împotriva unui moment care, în ultimă instanţă, le sporeşte personalitatea.

PNL a fost totdeauna un partid preocupat de adîncirea în Rom'nia a legilor democratice. Parlamentul a decis prin vot că orice persoană care e convocată la Comisie să aibă obligativitatea să vină.

Spectacolul televizat al audierilor din Congresul american ne arată că o societate cu adevărat democratică promovează egalitatea de îndatoriri a tuturor cetăţenilor. Nu văd nici un temei pentru care un demnitar, un magistrat, într-un cuvînt, un om plătit de la Buget, ar fi scutit de a se prezenta în faţa unei Comisii de anchetă a Parlamentului.

Teoretic, Comisia de anchetă îl vizează pe Traian Băsescu. Traian Băsescu pledează în favoarea Comisiei de anchetă. Se opun înfiinţării Comisiei exact Liberalii, cei care s-ar putea considera victimele a ceea ce se numeşte Fraudarea alegerilor din 2009.

Citește și: SURSE - Sar scântei în coaliție: contre între Dragnea, Grindeanu și Tăriceanu

Ştiind însă că liberalii nu sunt în talk-showuri decît anusurile vorbitoare ale Șefului, am fost sigur că înverşunarea liderilor PNL împotriva Comisiei nu-şi are temeiul în convingerile lor, ci în obligativitatea de a se prosti la Ordinele Ralucăi Turcan, președintele partidului. Ce dracu’ are Raluca Turcan împotriva Comisiei? m-am întrebat de îndată.

Am făcut tot felul de presupuneri. Ca de exemplu:

Raluca Turcan a fost lider PDL, una dintre femeile promovate cu generozitate de Traian Băsescu. Soţul Ralucăi Turcan, Valentin Turcan, a fost purtătorul de cuvînt al lui Traian Băsescu. Raluca Turcan îşi exprimă astfel loialitatea faţă de Traian Băsescu.

Bravo ei! am dat să zic, ştiind că loialitatea e o floare rară în politica rom'nească postdecembristă şi nu numai. Mi-am amintit însă că Traian Băsescu susţine înfiinţarea Comisiei. Pică presupunerea cu loialitatea.

Raluca Turcan suspectează PSD că vrea să facă din Comisie un instrument de propagandă electorală. Foarte bine. Dacă există această intenţie – şi sunt sigur că există – ea poate fi contracarată nu prin Contestarea Comisiei, ci prin mijloace mai inteligente.

Ca, de exemplu, numirea în Comisie a unor lideri PNL cu deosebită forţă mediatică: Adriana Săftoiu sau Ludovic Orban. Sau, ca să dau un alt exemplu, încercînd să impună în Proiectul de Hotărîre transparenţa absolută a lucrărilor.

Cum nici o presupunere nu se potrivea, am accesat site-ul PNL-ului. Am dat de îndată peste copleşitoarea prezenţă fotografică a Ralucăi Turcan. Cu sau fără salbă. Totdeauna de la piept în sus. De ce e Raluca Turcan împotriva Comisiei? Răspunsul e dat de numeroasele declaraţii, cu poză, ale Ralucăi Turcan în chestiunea Comisiei, toate aceleaşi în materie de argument hotărîtor:

Comisia vizează demisia Codruţei Kovesi: "Coaliţia anti-DNA formată din trio-ul amintit îşi propune ca activitatea comisiei de anchetă să o vizeze pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Pentru că nu au suficient curaj şi nici elemente justificative să propună înfiinţarea unei astfel de comisii de anchetă, în mod formal, au preferat să se prefacă în anchetatori ai unor alegeri care sunt un subiect închis, Aceasta este adevărata finalitate a demersurilor politice PSD-ALDE-Băsescu: intimidarea şi controlul Justiţiei”.

Citește și: EXCLUSIV - Ponta scapă de un dosar de la DNA, după doi ani/ DOCUMENT

Din cîte ştiu Raluca Turcan a făcut facultatea la Moscova. E drept, cum observa Arghezi într-un articol antirusesc din 1940, la ruşi nu funcţionează logica. La ei, 2×2 nu fac 4, ci 5. Nu cred că Raluca Turcan a venit de la Moscova cu boala rusească a ilogicii. Şi totuşi, argumentul că o Comisie de anchetă a alegerilor din 2009 vizează demisia Codruţei Kovesi mi se pare a sta, din punct de vedere logic, sub nivelul de turmentație al lui 2×2 fac 5.

De unde şi pînă unde demisia Codruţei Kovesi în urma lucrărilor desfăşurate de Comisia de anchetă? Dacă şefa DNA, la vremea respectivă Procuror general, n-a comis nimic ilegal, nici o Comisie din lume nu poate provoca demisia sau demiterea. Prezenţa la Gabriel Oprea acasă, în seara de 6 decembrie 2008, e cel mult imorală, în nici un caz ilegală. Admiţînd că respectiva Comisie e înființată pentru demiterea Codruţei Kovesi. Deşi nu văd cum ar impune asta, mă întreb de ce nu-şi asumă Raluca Turcan un plan de contracarare a acestui obiectiv.

Nu de alta, dar din Comisie vor face parte şi reprezentanţi ai Opoziţiei. Ca să nu mai spun că, pe parcursul Lucrărilor, liberalii ar putea interveni public ori de cîte ori ar constata o lucrătură necurată a Comisiei. Sunt suficiente argumente pentru a crede că nu demiterea sau demisia Codruţei Kovesi e spaima Ralucăi Turcan, ci convocarea şefei DNA în faţa Comisiei. Codruţa Kovesi e un stîlp al anomaliei numite Statul Paralel. Forţa Statului Paralel stă în crearea şi întreţinerea credinţei că ştabii acestui stat nu dau socoteală nimănui.

Nici măcar lui Dumnezeu. De aici zbaterile Statului Paralel de a evita înfiinţarea Comisiei, mai ales convocarea Codruţei Kovesi la audieri.

Prea nefericita Raluca Turcan nici măcar nu e pe cont propriu. Îndeplineşte, ca şi Augustin Lazăr, Ordinele Statului Paralel. Şi bieţii lideri liberali, transformaţi în anusuri vorbitoare ale Şefului de partid, sunt obligaţi să se facă de rîs prostindu-se de-adevăratelea în chestiunea Comisiei de anchetă.", a scris Ion Cristoiu pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.