Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se pleacă spre PRU. Secretul mișcării sfârșitului de vară în politica românească

sah

În ultimele zile o efervescență fără precedent a cuprins viața politică. Mai mulți parlamentari au sărit brusc în Partidul România Unită. De ce au făcut acest lucru? De ce a devenit acest partid atractiv așa brusc? Va continua exodul? Toate aceste întrebări se pun în aceste zile și se speculează că totul ar culmina cu plecarea fostului premierul Victor Ponta în fruntea acestui partid. STIRIPESURSE.RO a relatat încă de la început că o mișcare interesantă va avea loc la începutul sesiunii parlamentare - VEZI AICI și AICI

Vezi și: SCANDAL monstru în Italia după cutremur. Datele privind intensitatea ar fi fost falsificate/ VIDEO

Răspunsurile și comentariile celor implicați mai mult au încurcat lucrurile decât le-au descurcat și de aici confuzia care domnește peste tot. În timp ce Victor Ponta refuză constant să răspundă cu DA sau NU, iar liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu insistă că partidul său îl așteaptă pe fostul premier. Tot el insistă că se vor forma în curând grupuri parlamentare în ambele camere ale Parlamentului.

Lucrurile însă nu sunt chiar atât de complicate dacă urmărim matricea a ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în aceste zile. Spre PRU (Partidul România Unită) au plecat până acum parlamentari fără prea mare notorietate. Sunt și de la PSD și de la PMP și independenți. Ce leagă totuși acest amalgam?

Cu mici excepții este vorba de proveniența lor inițială! Marea majoritate a celor care se vor regăsi până săptămâna viitoare în PRU (în total c.ca 8 senatori și 14 deputați) au intrat în Parlamentul României pe liste PP-DD.

Vezi și: Toți românii născuți înainte de 1990 trebuie să facă acest test medical: Ce boală ar putea avea

De ce e important să fi fost intrați pe listele aceluiași partid? Potrivit noilor prevederi regulamentare de la Senat și Camera Deputaților pentru a înființa un grup parlamentar este nevoie ca el să fie format din 7 senatori și respectiv 10 deputați și în același timp ca el să fie format compact de parlamentari intrați în Parlament pe aceeași listă de partid.

De ce bătaie pe înființarea de grupuri parlamentare în condițiile în care activitatea parlamentară va tinde spre zero? ALEGERILE parlamentare! Partidele reprezentate în parlament cu grupuri parlamentare vor avea oameni în toate secțiile de vot și vor fi reprezentanți de drept în toate birourile electorale (BEC, BEM, BEJ).

Vezi și: Un nou CUTREMUR politic se anunță în Europa. Măsură fără precedent

Zilele viitoare vor devoala amplitudinea mișcării politice și ce planuri sunt rezervate PRU. Surse politice insistă că totul depinde de negocierile din PSD pentru formarea listelor electorale și de rivalitatea dintre actualul și fostul șef al formațiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.