Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De cine se teme Statul Islamic: Dezvăluiri din interiorul jihadiştilor

isis2

Statul Islamic a îngrozit întreaga lume prin atentatele atroce pe care le-a făcut, dar şi teroriştii se tem de ceva. Un om care a fost în interiorul ISIS s-a decis să spună totul.

Jürgen Todenhöfer, primul jurnalist din Vest care a petrecut 10 zile alaturi de Statul Islamic, in Mosul, Irak, spune ca organizatia terorista nu se teme de atacurile aeriene ale coalitiei si ca o alta tara le da fiori jihadistilor. Israelul este singura tara din lume de care Statul Islamic se teme. Asta sustine Jürgen Todenhöfer, un reporter german care scrie o carte despre ascensiunea si viata in interiorul organizatiei jihadiste, scrie The Independent. Timp de 10 zile, el a trait alaturi de luptatorii din Mosul si a reusit sa se intoarca acasa nevatamat. Intr-un interviu acordat publicatiei Jewish News, el a afirmat ca Istraelul nu este inclus in planul de colonizare din Orientul Mijlociu al Statului Islamic.

Citeşte şi: Omul lui Victor Ponta dă de pământ cu ministrul lui Dacian Cioloş: 'Nu aţi fost capabili'

"Singurul stat de care se tem este Israelul - mi-au spus ca armata israeliana este prea puternica pentru ei. Ei cred ca pot invinge trupele terestre ale Marii Britanie si SUA, care, spun ei, nu au experienta in strategiile teroriste si nici in razboiul contra luptatorilor de gherila. In schimb, stiu ca israelienii sunt foarte duri la acest capitol. Considera ca adevaratul pericol este pus de Trupele de Aparare israeliene", a declarat Todenhöfer. Statul Islamic a lansat mai multe amenintari in clipurile lor de propaganda la adresa Israelului si a poporului evreu, afirmand ca "niciun evreu nu va fi crutat in Ierusalim" si jurand sa distruga "boala iudaismului" in lume.

Citeşte şi: Se anunță cele mai mari despăgubiri din istorie în urma atentatului de la Nisa

Desi se crede ca mai multe grupuri afiliate Statului Islamic activeaza in provincia Gaza, pana acum niciun atac asupra Israelului sau asupra teritoriilor ocupate de palestinieni nu a fost revendicat de organizatia jihadista. "Eu vor sa arate ca Statul Islamic functioneaza si este puternic. Am crezut ca voi intalni un grup terorist brutal, insa am dat peste un adevarat stat al brutalitatii", a mai spus reporterul. Israelul nu face parte din coalitia condusa de Statele Unite care bombardeaza Statul Islamic din Siria si Irak, dar se crede ca serviciile de inteligenta israeliene le furnizeaza informatii statelor din coalitie, conform ProTV.

Citeşte şi: Consilierul PNL fan ISIS a pățit-o grav de tot: Va fi 'decapitat' de liberali

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.