Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"De data asta Victor Ponta e greu de ucis!"

revista presei

Evenimentul Zilei:

După anunțarea rezultatelor (16 noiembrie 2014, n.r.) s-a ivit un soi de hei-rup, gen, acuma e momentul să-l dăm jos pe Ponta și de la Guvern! Vă amintiți?... Intuiția sau informația îl face pe Victor Ponta să anunțe că l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita, recunoscîndu-și înfrîngerea. În zilele următoare, presa care colaborează cu Structurile a dus o campanie cruntă vizînd demisia lui Victor Ponta, dublată de una vizînd o așa zisă spargere a PSD. Eșecul a fost evident. Și are mai multe cauze: 1. În înfrîngerea lui Victor Ponta își spusese cuvîntul, e drept, ațîțată și de diversioniști, spaima românilor de o acaparare a întregii Puteri de către PSD. 2. Klaus Iohannis a adoptat din primele zile o politică dublă: una pe față, de colaborare cu Victor Ponta, alta, pe din dos, de lucrături împotriva acestuia. Numai că pentru opinia publică a avut importanță atitudinea oficială, pe față. Treptat-treptat, spre surprinderea multora, Victor Ponta a ieșit din clenci: 1. Față de Klaus Iohannis a adoptat o poziție de pisicuț smerit, făcînd mare caz de deosebirea dintre noul președinte și Traian Băsescu în materie de relație instituțională cu premierul. 2. Știind că vulnerabilitatea PSD e dată de imaginea de partid apărător al Corupției, a impus partidului o campanie de delimitare față de cei anchetați de DNA și de solidarizare cu lupta împotriva Corupției. Pe fondul Scandalului Elena Udrea, prin care DNA a confirmat suspiciunile de corupție din vremea Guvernării PDL, adversarii PSD au rămas fără principala armă folosită împotriva acestui partid din 1990 pînă acum: Exclusivitatea în materie de partid al corupților. 3. Fie și pentru că România a ieșit din Criză mai repede și mai bine decît multe alte țări europene, grație măsurilor luate de Regimul Băsescu, economia țării merge bine. 4. Victor Ponta, învățînd din erorile care au fost speculate în noiembrie 2014, și-a schimbat discursul public, străduindu-se să nu i se mai vadă aroganța de tip PSD-ist... E limpede că e un asalt pentru răsturnarea Guvernului Ponta nu prin mijloace democratice (dacă ar rămîne la mijloacele democratice, PNL ar sta în Opoziție un deceniu de acum încolo), ci prin mijloace de Poliție Politică.De data aceasta, așa cum se vede din vorbele și faptele lui Victor Ponta din ultimul timp, PSD nu se va mai lăsa doborît fără să scîncească măcar, așa cum s-a întîmplat în noiembrie 2014. Chiar dacă Mașinăria de diversiuni va reuși să răstoarne Guvernul Ponta, prețul plătit de PNL, de Klaus Iohannis și de Structuri va fi destul de mare la alegerile din 2016, cînd PSD ar avea avantajul unui partid dat jos de la Putere cu mijloace antidemocratice. De data asta - sunt convins - Victor Ponta e greu de ucis!

Digi24:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ţinut al treilea său discurs în Congresul Statelor Unite şi a egalat performanţa lui Winston Churchil. Totuşi, prezenţa la Washington a şefului guvernului de la Ierusalim a fost centrul unei mari controverse. El a sosit în Statele Unite la invitaţia liderilor republicani ai Congresului, nu la cea a preşedintelui Barack Obama. Liderul de la Casa Albă a criticat prezenţa lui Benjamin Netanyahu în Congres, pentru că are loc cu două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din Israel. În semn de protest, aproape 50 de congresmeni democraţi NU au stat în sală în timpul discursului.„Ştiu că discursul meu a fost subiectul unei mari controverse. Regret nespus faptul că unii au perceput prezenţa mea aici drept o acţiune politică. Aceasta nu a fost intenţia mea, niciodată. Vreau să vă mulţumesc, democraţi şi republicani, pentru sprijinul comun pentru Israel, an după an, deceniu după deceniu”, a declarat premierul israelian în Congres. Mai mult, el a salutat sprijinul acordat Israelului de către preşedinţii americani, de la Harry Truman până la Barack Obama. A subliniat în special rolul lui Barack Obama.

Ziarul Financiar:

Primul salariu minim pe economie, perspectiva unor majorări salariale, preţurile mai mici ale energiei şi încrederea generală în eco­no­mie au întărit consumul din Ger­ma­nia în primele săptămâni ale anului, ceea ce s-a văzut în creşterea puternică a vânzărilor retailerilor germani. În Franţa, nici îndelung ceruta depreciere a euro nu pare să fie de ajutor: pro­ducţia industrială se contractează mai rapid chiar decât în Grecia, epicentrul crizei financiare din zona euro. Decalajul dintre cele două nuclee ale zonei euro se lărgeşte şi mai mult, iar un personaj-cheie din politica franceză, ministrul economiei Emma­nu­el Macron, omul forte al pre­şe­dintelui François Hollande, pare hotărât să schimbe lucrurile. El a promis să este dispus să treacă chiar şi de opoziţia în creştere din propriul partid pentru a implementa reformele de care are nevoie economia... Situaţia din hexagon este cu atât mai îngrijorătoare cu cât ţările de le pe­ri­fe­ria zonei euro, cândva cu econo­mi­ile su­fo­cate de criză, au regăsit o dinamică po­zitivă. În Italia, activitatea din sectorul manufacturier a crescut în februarie pentru prima dată în ultimele cinci luni. În Spania, comenzile noi au atins cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani mulţumită revenirii cererii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.