Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De față cu Angela Merkel, Donald Trump a criticat România și alți aliați din NATO / VIDEO

Preşedintele american Donald Trump critică țările NATO, printre care și România, dar laudă Germania. Trump a fost vineri gazda cancelarului german Angela Merkel la Casa Albă, relatează Reuters. Întâlnirea celor doi fusese programată iniţial marţi, dar a fost amânată din cauza furtunii de zăpadă care a lovit coasta de est a Statelor Unite, scrie agerpres.ro.

Trump a reafirmat cu ocazia întrevederii cu Merkel că membrii NATO trebuie să îşi achite corect obligaţiile financiare faţă de alianţă. El a apreciat însă, potrivit agenţiei Reuters, eforturile guvernului de la Berlin pentru creşterea bugetului apărării şi atingerea unei cote de cel puţin 2% din PIB. În replică, Angela Merkel a declarat că Germania se angajează să atingă nivelul respectiv al alocării bugetare până în 2004, adaugă AFP.

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Casa Albă: S-a cuplat, însurat fiind, cu soția fratelui său mort

Xinhua reaminteşte că în ianuarie, Trump a acordat un interviu presei europene, în care a susţinut că NATO este o organizaţie depăşită, deoarece nu luptă împotriva terorismului. După ce şi-a preluat mandatul de preşedinte, el a coborât însă tonul criticilor la adresa alianţei nord-atlantice. Vineri, el a declarat că i-a reafirmat cancelarului Merkel sprijinul său puternic pentru NATO, precizează AFP.

Migraţia a fost un alt subiect pe agenda discuţiilor de la Casa Albă. Preşedintele SUA a subliniat, la conferinţa de presă comună cu cancelarul german, că imigraţia este "un privilegiu, nu un drept".

Citește și: Ea a fost desemnată top-modelul momentului

În privinţa relaţiilor comerciale dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană, Trump a insistat că nu este izolaţionist, dar doreşte tratate de schimb echitabile.

Merkel a afirmat că mai speră să se reia negocierile pentru tratatul transatlantic de liber schimb, între SUA şi UE. Acesta ar fi, după aprecierea ei, un tratat bilateral, de tipul celor preferate de Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.