Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De față cu Klaus Iohannis, secretarul general al ONU anunță un viitor RĂZBOI cu Coreea de Nord

razboi mondial

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a pledat marţi pentru o 'lume fără arme nucleare', avertizând asupra riscului unui război cu Coreea de Nord, relatează AFP şi Reuters.

În primul său discurs rostit în faţa celor aproximativ 130 de şefi de stat şi de guvern care participă la Adunarea Generală a ONU, între care se află și președintele României, Klaus Iohannis, secretarul general al Naţiunilor Unite a declarat că soluţia la criza nucleară nord-coreeană trebuie să fie una politică şi că nu ar trebui să se ajungă la război.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

'Este momentul pentru diplomaţie', a afirmat fostul premier al Portugaliei. 'Nu trebuie să ne îndreptăm către război', a spus Guterres, scrie agerpres.ro.

În condiţiile în care tensiunile cresc în legătură cu continuarea de către Phenian a programului său nuclear şi de rachete balistice, preşedintele american Donald Trump a avertizat că ia în calcul o acţiune militară împotriva Coreii de Nord.

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

'Cer Consiliului de Securitate al ONU să-şi menţină unitatea' în criza cu Coreea de Nord, a adăugat Guterres, care a deschis oficial Adunarea Generală a ONU ce reuneşte 193 de state. 'Numai unitatea va face posibilă denuclearizarea Peninsulei Coreea şi va crea posibilitatea unui angajament diplomatic pentru rezolvarea crizei', a mai spus el.

'Într-un sens mai larg, toate ţările trebuie să dea dovadă de un angajament mai ferm faţă de obiectivul universal, acela al unei lumi fără arme nucleare', a spus Guterres. 'Statele care deţin arme nucleare au responsabilitatea de a conduce această mişcare', a spus el, deplângând faptul că proliferarea creează 'un pericol inimaginabil' şi că procesul de dezarmare la nivel mondial este 'paralizat'.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Miercuri, primele state urmează să înceapă să semneze la ONU un tratat care interzice armele nucleare. Mai mult de 120 de ţări au adoptat acest tratat la începutul verii pentru a întări neproliferarea. Demersul este însă respins de ţările dotate cu arme nucleare, inclusiv cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.