Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECĂDEREA TAROM: Cum a pierdut SUPREMAȚIA companiilor de zbor

avion tarom

Otopeni, principalul aeroport din ţară, a înregistrat în 2016 un trafic de aproape 11 milioane de pasageri, în creştere cu 18% faţă de anul precedent, potrivit ZF.ro.

Primul loc a fost ocupat de compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei locale, în clasamentul celor mai mari operatori aerieni în funcţie de numărul de pasageri transportaţi din şi spre aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, arată datele de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), cea care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei.

Citește și: S-a aflat! La ce sumă imensă se ridica datoria lui Turcu față de cămătari

Reprezentanţii companiei nu oferă însă informaţii privind numărul de pasageri pe fiecare operator aerian în parte. Compania maghiară Wizz Air a depăşit-o pe cea de stat Tarom pe cel mai mai aeroport din ţară, după ce în 2011 a întrecut opera­torul român şi în clasamentul general.

Tarom a pierdut anul trecut şi poziţia a doua în topul celor mai mari companii aeriene după numărul de pasageri transportaţi pe rutele din şi spre România, în faţa Blue Air. Wizz Air a transportat anul trecut 5,5 mi­lioane de pasageri în total din şi spre România, în timp ce Tarom a avut doar 2,41 milioane de clienţi. Blue Air a transportat aproape 3,6 milioane de oameni în 2016, conchide zf.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.