Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia care poate schimba 'jocurile' în Justiţie: Judecătoare celebră, solicitare către CSM

csm

Mai mulţi judecători solicită schimbarea legii în aşa fel încât membrii Consiliului Superior al Magistraturii să poată fi revocaţi. După o scrisoare în acest sens către Parlament, semnată de 15 judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, judecătoarea Florica Roman solicită plenului CSM şi fiecărui membru al Consiliului să se pronunţe.

Vezi și: OFICIAL - Sorin Grindeanu, propus de Mihai Tudose în funcția de președinte ANCOM

"Pe data de 23 octombrie 2017 am adresat o solicitare atat Plenului CSM cat si fiecarui membru al Consiliului sa se pronunte cu privire la necesitatea legiferarii modului de revocare a membrilor alesi din CSM.

Solicitarea aceasta vine dupa ce, “pe data de 16.10.2017, 15 judecatori de la Curtea de Apel Oradea au solicitat Parlamentului Romaniei sa initieze si sa adopte in regim de urgenta un proiect de lege distinct pentru punerea in acord cu prevederile constitutionale a art. 55 din Legea 317/2004, care sa reglementeze motivele si procedurile de revocare a membrilor magistrati – judecatori si procurori – alesi in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)”.

Initiativa celor 15 judecatori a fost sustinuta si de adunarea generala a judecatorilor de la Curtea de Apel Oradea care a avut loc pe data de 17.10.2017.

Modificarea respectiva este imperativa si urgenta dat fiind ca, prin Decizia CCR 196/2013, prevederile art. 55 alin. (4) si (9) din Legea 317/2004 au fost declarate neconstitutionale, iar respectivele prevederi nu au fost puse in acord cu decizia CCR de 4 ani de zile.

In lipsa acestei prevederi legislative, prin care membrii alesi din CSM sa poata fi revocati, raspunderea membrilor CSM in fata celor care i-au ales nu exista.

Multi dintre actualii membri alesi din CSM, atunci cand au candidat, au sustinut expres ca o asemenea modificare legislativa este necesara", scrie judecătoarea Florica Roman pe blog.

Vezi şi: Culmea birocrației la Ministerul Transporturilor: Toate exproprierile, reluate de la zero

Judecătoarea + devenită cunoscută după ce a fost trimisă în judecată de DNA şi, ulterior, după întoarcerea dosarului la DNA, scoasă de sub urmărirea penală  - mai scrie că magistratii care doresc sa sustina necesitatea legiferarii modului de revocare a membrilor alesi din CSM îi pot scrie pe adresa de email floricaroman10@gmail.com.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.