Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia crucială: Spre ce înclină UDMR în cazul moţiunii de cenzură (surse)

congres udmr

Premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general Victor Ponta au avut discuţii, luni dimineaţă, cu reprezentanţi ai UDMR. Maghiarii discută şi cu tabăra Dragnea, după care vor lua o decizie finală în privinţa votului pe moţiunea de cenzură.

Vezi şi: SURSE - Dezastru pentru echipa Ponta-Grindeanu: Tăriceanu îl salvează pe Dragnea

Surse politice precizează pentru stiripesurse.ro care este evoluţia negocierilor şi a stării de spirit din interiorul UDMR. Astfel, maghiarii înclină spre tabăra PSD-ALDE, adică un vot favorabil pe moţiune este cea mai populară opţiune în cadrul partidului. După eventuala cădere a Guvernului Grindeanu, UDMR ar urma să intre cu miniştri în noul Cabinet, potrivit promisiunilor formulate de coaliţie, făcând practic pasul de la susţinerea pasivă din ultimele luni la implicare activă.

Luni şi marţi, UDMR continuă discuţiile cu ambele tabere, cel puţin pentru a reuşi maximizarea profitul politic al formaţiunii, iar decizia finală va fi anunţată marţi seara. Varianta PSD-ALDE este cea sigură pentru Uniune, de voturile căreia depinde soarta moţiunii. Dincolo de intrarea oficială în Guvern, maghiarii au şi în teritoriu alianţe cu PSD, de care atârnă majorităţile din câteva consilii judeţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.