Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia Guvernului care îi afectează pe toți românii din străinătate: Legea se aplică în curând

cazier judiciar

Executivul a aprobat, miercuri, modelul de cerere privind eliberarea de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a adeverinţei cu valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar, pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, respectiv specimenul documentului.

Potrivit unui comunicat al Executivului, actul normativ este "o completare legislativă în scopul operaţionalizării procedurii informatizate de obţinere a certificatelor de cazier judiciar de către cetăţenii români aflaţi în străinătate".

Citește și: Polițistă filmată în timp ce făcea sex, la o petrecere, cu un coleg / FOTO 18+

"Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate vor avea competenţa să elibereze adeverinţe cu valoarea juridică a unor certificate de cazier judiciar, pe baza verificărilor efectuate în evidenţele autorităţilor române competente. Aceste adeverinţe se vor elibera în maximum 10 zile de la data solicitării, vor fi valabile 6 luni de la data eliberării (perioadă identică cu cea a certificatelor de cazier judiciar eliberate în ţară) şi se vor utiliza exclusiv în străinătate", precizează Guvernul.

Citește și: Robert Turcescu a dezvăluit identitatea unei jurnaliste sub acoperire: Este vorba despre aceeași jurnalistă acuzată și de Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.