Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIA senatorilor juriști în Cazul Șova: Procedura se reia in totalitate/ video

Comisie parlamentara

Comisia Juridică a Senatului a decis reluarea în totalitate a procedurii în Cazul Șova. Decizia a fost luată cu 4  Pentru, 3 mpotrivă, 1 Abțineri.

Cătălin Boboc, președintele Comisiei Juridice, senator PNL: Eu consider că ar trebui să constatăm potrivit noului Regulament al Senatului că votul din 14 martie a fost perfect valabil și ar trebui doar să constatăm că domnul Dan Șova poate merge în fața procurorilor. Doar reinterpretăm acel vot.

Ioan Chelaru, senator PSD: Această argumentație nu ține. Voi face și eu o propunere. CCR ne reproșează că votulnostru a fost dat pe două acte declarate neconstituționale - Regulamentul Senatului și Hotărărea Senatului din 14 martie. Punctul meu de vedee e următorul - CCR declarand-o neconstituțională Hotărârea Senatului a invalidat întreaga procedură care a avut loc atunci la domnul Șova. Vă propun un raport și un proiect de hotărâre prin care solicitarea parchetului va fi pozitiv sau negativ în funcție de votul în plen potrivit Regulamentului în vigoare.

Recunosc că mă așteptam ca CCR după două decizii consecutive de neconstituționale să ne spună mai mult. Nu a spus și asta arată că totul s/a încheiat și că în final va c

Cristian Bodea, senator PNL: Dragi colegi cu studii juridice. CCR ne spune că Senatul a dat un alt înțeles votului altul decât cel constițional. Noi practic am votat pe o procedură corectă, dar interpretarea rezultatului votului a fost incorectă. Deci CCR spune clar că Senatul a atribuit rezultatului votului un alt efect juridic. Practic noi trebuie să atribuim rezultatului votului efectul juridic corect. De aceea e simplu pentru domnul președinte al Senatului să atribuie rezultatului votului decizia ca și în Cazul Vâlcov dat în aceeași zi și anume vot de încuviințare.

*****

Solicitarea PNL de reinterpretare a fost respinsă.

Senatorul Ioan Chelaru propune varianta expusă și susținută de Putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.