Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE Animalele trebuie să o lase mai uşor cu antibioticele

vaci

Animalele din ferme crescute pentru sacrificare nu vor mai avea voie să mănânce antibiotice “cu pumnul”. Asta pentru că aceia care consumă o carne provenind de la animale îndopate cu medicamente riscă să primească virusuri rezistente la antibiotice.

Plenul Parlamentului Europei a votat joi o propunere de actualizare a legislatiei europene privind medicaţia animalelor din ferme. Astfel, medicamentele veterinare nu trebuie să mai fie folosite pentru a îmbunătăţi performanţa sau pentru a compensa creşterea necorespunzătoare a animalelor aşa cum se întâmplă acum, spun deputaţii. Ei cer limitarea utilizării profilactice a antibioticelor la animale doar pentru cazuri individuale şi doar atunci când veterinarul justifică decizia.

La un pas de era postantibiotică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că omenirea se află la un pas de era postantibiotică, în care rezistenţa la antibiotice ar putea provoca în fiecare an moartea mai multor persoane decât ar face- o cancerul. Prima măsură a fost interzicerea administrării antibioticelor fără reţetă în farmaciile umane. Dar ce te faci dacă mănânci medicamentul, fără să vrei, din propria farfurie, sub formă de friptură? Carne ce îţi poate administra inclusiv microorganisme care au devenit rezistente la antibiotic, prin metabolismul animalului sacrificat.

Salmonella rezistentă se răspundește în Europa

Centrul European pentru Controlul Bolilor a avertizat recent că bacteriile continuă să arate rezistenţă la cele mai utilizate antibiotice. Oamenii de ştiinţă au dat exemplul unui antibiotic uman folosit la tratarea infecţiilor alimentare umane, care a devenit atât de des utilizat în ferme, încât acest tip de infecţie a devenit foarte greu de vindecat. De asemenea, bacteria Salmonella, rezistentă la multe medicamente, continuă să se răspândească în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.