Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie CAPITALĂ luată de Recep Erdogan! Totul a plecat de la declarațiile unui român

reuters
Erdogan

Mircea Lucescu i-a impresionat pe turci. Până şi preşedintele Recep Tayyil Erdogan i-a felicitat pe cei din federaţia turcă pentru decizia luată. Erdogan este de părere că Lucescu "a adus un aer proaspăt" şi crede ca naţionala Turciei se va califica în cele din urmă la Campionatul Mondial din Rusia, informează prosport.ro.

"Mircea Lucescu a adus un aer nou, proaspăt la echipa naţională şi puteam spera din nou la calificare. Dacă nu era meciul cu Ucraina speranţele noastre erau şi mai mari. Putem spune că am început un nou proces o dată cu venirea lui Lucescu. Trebuie să o ţină tot aşa", a declarat preşedintele turc, conform SporX.

Ministerul Energiei dezvăluie care este motivul introducerii dividendelor suplimentare pentru companiile de stat: 'Au strâns bani la saltea'


Erdogan a precizat şi că va discuta cu ministrul Tineretului şi Sportului pentru a modifica o lege aşa cum a cerut selecţionerul român. După eşecul cu Ucraina, primul meci al lui Lucescu pe banca Turciei, tehnicianul român s-a plâns de faptul că echipele din prima ligă se bazează prea mult pe jucători străini şi nu dau şanse fotbaliştilor turci ceea ce afectează rezultatele echipei naţionale.

SRI, precizări de ULTIMA ORĂ: 'Ce nu spun cei care acuză utilizarea de către SRI a mandatelor "pe terorism" în alte scopuri'


Erdogan a afirmat că legea va fi schimbată, iar numărul fotbaliştilor străini din campionatul Turciei va fi limitat.

"Discut deja cu ministrul Sportului, trebuie vorbit şi cu cluburile. Numărul prea mare de jucători străini ne aduce dezavantaje. Echipa noastră naţională este o reflecţie a campionatului. Se pot folosi jucători străini, dar numărul să fie limitat. Folosirea jucătorilor autohtoni va creşte şi competiţia între jucătorii turci, dar va aduce şi un suflu nou în tribune", a mai declarat Erdogan.

Mircea Lucescu a preluat echipa naţională a Turciei în luna august şi a înregistrat o victorie (1-0 cu Croaţia, pe teren propriu) şi o înfrângere (0-2 cu Ucraina, în deplasare). Turcia se află în acest moment pe locul 3 în Grupa I, cu 14 puncte, cu două mai puţine decât Islanda, echipă aflată pe loc de baraj. În etapa a noua a preliminariilor, Turcia va primi vizita Islandei într-o partidă capitală pentru calificarea la Campionatul Mondial din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.