Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie CRUCIALĂ luată de Dacian Cioloș în ultimele zile de mandat

mediafax
ciolos

Exploatarea resurselor de la Roșia Montană ar putea fi oprite. Guvernul a propus un moratoriu prin care interzice pentru 10 ani folosirea cianurilor în minerit. În această perioadă ar trebuie să se desfăşoare un studiu pentru identificarea unor tehnologii ecologice în care nu se folosesc cianurile.

Probleme în paradis: Clotilde Armand, prinsă între ciocan și nicovală

"Guvernul susține instituirea unui moratoriu privind exploatarea pe bază de cianuri în exploatarea miniera pentru o perioadă de 10 ani, cu o clauză de reziliere după 5 ani, dupa studii tehnice cât și a tehnologiilor alternative cianurării" a afirmat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

O dată cu moratoriul, Guvernul recomandă dezvoltarea de aplicații pilot pentru valorificarea resurselor de halde și iazuri, astfel încât actualele dificultăți de exploatare să fie abordate ca oportunități de dezvoltare, potrivit profit.ro.

O altă propunere a Executivului este redimensionarea programului de reconstrucție ecologică a haldelor și iazurilor cu deșeuri din industria extractivă, prin redarea terenurilor comunităților și recuperarea mineurilor utile din acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.