Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a magistraţilor. 'Baronul Puilor' scapă de închisoare

gratii

Magistraţii Tribunalului Prahova s-au pronunţat, vineri, privind eliberarea condiţionată a fostului deputat Florin Popescu. Fostul politician urmează să fie eliberat din închisoare după ce judecătorii au respins contestaţia făcută de procurori.

"„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – D.N.A. SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI împotriva sentinţei penale nr 1238/ 15.05.2017 a Judecătoriei Ploieşti.privind pe condamnatul POPESCU FLORIN AURELIAN Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului . Definitivă", se arată în decizia Tribunalului Prahova.

Fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița în perioada 2008-2012, Popescu a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Puii electorali", însă a ispășit doar un an și patru luni din pedeapsă, potrivit LIBERTATEA.

În 15 mai, Judecătoria Ploiești a admis propunerea formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarul Ploiești în privința eliberării condiționate a lui Florin Popescu.

Citeşte şi: Omul de care se teme Kovesi, RUPE TĂCEREA. 'Mă aştept să fiu ARESTAT'

În martie 2016, fostul deputat Florin Popescu a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru corupție. În campania electorală din 2012, Popescu a cerut și a primit de la o firmă peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a împărțit alegătorilor din colegiul său.

Florin Popescu a fost trimis în judecată, în 27 iunie 2014, după ce procurorii DNA l-au acuzat că s-a folosit, în 2012, de funcția de președinte al PDL Dâmbovița și de vicepreședinte al partidului pentru a-l determina pe afaceristul Rami Ghaziri să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei.

Citeşte şi: Lovitură INCREDIBILĂ pentru Ilie Năstase. Decizia OFICIALĂ a Federației Internaționale de Tenis

Popescu, supranumit „baronul puilor”, a distribuit carnea alegătorilor din județul Dâmbovița, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. Atunci, Popescu a candidat pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL. A părăsit ulterior formațiunea politică și s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, care era condus la acea vreme de Elena Udrea. După ce a fost trimis în judecată, în 2014, Popescu și-a dat demisia din PMP și a rămas deputat independent. Mai apoi, a demisionat din Parlament, înainte de a-și încheia mandatul.

Citeşte şi: Detalii CUTREMURĂTOARE despre asasinatul din gară. Mărturii INCREDIBILE ale criminalului: 'URĂSC poliţiştii' - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.